SPAREN EN BELEGGEN

Aanvullend pensioen voor zelfstandigen

Het wettelijk pensioen is vaak onvoldoende om uw levensstandaard te behouden. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om fiscaal voordelig een mooi aanvullend pensioen op te bouwen. Ongeacht of u uw activiteit uitoefent als natuurlijk persoon, in een vennootschap of als loontrekkende in de medische sector.

Voor zelfstandige bedrijfsleiders

 • VAPZ

  Het VAPZ van AG is een tak 21-spaarverzekering. Het is de ideale hoeksteen voor het pensioenplan van elke zelfstandige, met of zonder vennootschap. Daarbij kunt u ook kiezen voor een Sociaal VAPZ met nog meer fiscaal voordeel en bescherming.

  Ontdek VAPZ

 • IPT

  De Individuele Pensioentoezegging (IPT) van AG is een tak 21- of 23-levensverzekering voor zelfstandige bedrijfsleiders. U bouwt er voordelig een extra aanvullend pensioen mee op via uw vennootschap. Zij stort de premies voor u.

  Ontdek IPT

 • Pension@work

  Bouw mee aan het pensioen van uw werknemers. Een goede groepsverzekering is een sterke troef om gemotiveerd personeel te vinden en te behouden. Plus, uw bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar voor uw kmo.

  Ontdek Pension@work

Voor eenmanszaken

 • VAPZ

  Het VAPZ van AG is een tak 21-spaarverzekering. Het is de ideale hoeksteen voor het pensioenplan van elke zelfstandige, met of zonder vennootschap. Daarbij kunt u ook kiezen voor een Sociaal VAPZ met nog meer fiscaal voordeel en bescherming.

  Ontdek VAPZ

 • POZ

  Vul uw VAPZ aan met een Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen, de tegenhanger van de IPT voor eenmanszaken. U geniet onder voorwaarden 30% belastingvermindering op uw stortingen. 

  Ontdek POZ

Voor de medische sector

Bent u een geconventioneerde zorgverstrekker dan is de basis van uw aanvullend pensioen een RIZIV-contract. Als zelfstandige kunt u dat combineren met bovenstaande opties. Bent u loontrekkende dan kunt u daarnaast kiezen voor een VAPLZ.

 • RIZIV-contract

  Als geconventioneerde zorgverstrekker stort u uw RIZIV-premies in een aangepast RIZIV-contract, een tak 21-spaarverzekering van AG. U geniet een goede inkomensbescherming dankzij vijf solidariteitsprestaties.

  Ontdek Riziv-contract

 • VAPLZ

  Het VAPLZ van AG is een tak 21-spaarverzekering voor geconventioneerde loontrekkende zorgverleners die werken als arts, apotheker, kinesist, tandarts, vroedvrouw of logopedist. De gestorte premies zijn fiscaal aftrekbaar als beroepskosten.

  Ontdek VAPLZ

Voor uw financiële gemoedsrust

Breid uw pensioenplan uit met aanvullende waarborgen voor extra bescherming. Zo bundelt u pensioen, vermogensopbouw en verzekering in één voordelige polis.

 • Waarborg arbeidsongeschiktheid

  Bescherm uzelf en uw gezin tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval. U kunt kiezen voor een maandelijkse rente en/of de terugbetaling van uw pensioenpremies.

  Meer weten

 • Waarborg overlijden

  Stel de levensstandaard van uw naasten na uw overlijden veilig. U kunt kiezen voor de uitkering van een minimumkapitaal bij overlijden en/of een extra kapitaal bij overlijden door een ongeval.

  Meer weten

Ook interessant voor u

 • Individueel pensioensparen

  Denk naast het aanvullend pensioen ook aan pensioensparen en langetermijnsparen voor privépersonen. U zorgt voor een extra appeltje voor de dorst en geniet intussen elk jaar belastingvermindering.

  Ontdek pensioensparen

 • Gewaarborgd Inkomen

  Wilt u een dekking tegen arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval, los van pensioenopbouw? Bied uzelf en uw naasten financiële gemoedsrust met de verzekering Gewaarborgd Inkomen.

  Meer weten

Ook na uw pensioen nog een comfortabel leven leiden?

Met onze handige simulatietool berekent u in enkele stappen het verschil tussen uw wettelijk pensioen en het bedrag dat u elke maand denkt nodig te hebben om uw levensstandaard te behouden. Simuleer hier hoeveel het verschil tussen beiden bedraagt.

Maak uw simulatie

Aanvullend pensioen: tips om de juiste keuze te maken

Een pensioenverzekering als voorbereiding op de toekomst terwijl u profiteert van een fiscaal voordeel, maar ook een bescherming bij een ongeval, ziekte of overlijden? Onze expert Morna Van der Pijl neemt uw situatie onder de loep en reikt oplossingen aan die naadloos aansluiten bij uw leven als ondernemer!

Ontdek haar tips

Doe een check-up van uw professionele verzekeringen

Is uw zaak voldoende beschermd?

Starter of ervaren ondernemer? Ontdek via onze handige tool welke professionele verzekeringen wettelijk verplicht, onmisbaar of nuttig zijn voor uw (toekomstige) activiteit en ontvang uw persoonlijk verslag via mail.

Ik doe een check-up met de tool

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: