PRIVATE BANKING

Uw duurzame bank

PRAKTISCH

Een maatschappelijk verantwoorde bank

Als bank dragen wij een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. We bankieren met engagement voor milieu, sociale impact en goed bestuur.

UW VOORDELEN

Een duurzame bank in actie

U wilt een bank die correct en ethisch handelt, met het grootste respect voor mens, milieu en maatschappij. En die investeert in de oplossingen van de toekomst.

MEER INFO

Ontdek onze duurzame aanpak

Neem contact met ons op of kom meer te weten over onze engagementen.

Een ethische bank

Als bank laten wij zo'n 100 miljard euro circuleren in de economie, wat voor ons een belangrijke verantwoordelijkheid meebrengt. Wij positioneren duurzaam en verantwoord beleggen centraal in ons aanbod en zijn actief in het ecosysteem van sociaal ondernemerschap. Daarnaast begeleiden we onze Belgische bedrijven rond thema’s als circulaire en koolstofarme economie, menselijk kapitaal en Smart Cities via ons Sustainable Business Competence Centre.

Opleiding en gendergelijkheid

Om aantrekkelijk te blijven voor de nieuwste generatie, willen we meer dan ooit een maatschappelijk verantwoorde werkgever zijn.

Daarom promoten we interne mobiliteit en investeren we in opleidingstrajecten voor onze medewerkers. Diversiteit en inclusie zijn ook kernwaarden. Meer vrouwen in topfuncties is een van onze ambities.

Strijd tegen uitsluiting

We streven naar een betere samenleving, waarin niemand uit de boot valt. Via initiatieven die sociale uitsluiting tegengaan, creëren we een maatschappelijke impact. De BNP Paribas Fortis Foundation, en het Venture Philantropy Fund, zijn erkend voor hun belangrijke steun aan een hele waaier aan verenigingen. Wereldwijd verstrekken we vandaag al meer dan 250.000 microkredieten. Een recent voorbeeld van ons maatschappelijk engagement is de uitgifte van social impact bonds, obligaties die helpen om kwetsbare jongeren aan een job te helpen.

CO2-neutraliteit

Aan de Warandeberg verrijst ons nieuwe hoofdkantoor: een duurzaam passiefgebouw. We recycleren ook 98% van de materialen uit het oude gebouw, inclusief kantoormeubilair. Maar we doen veel meer voor het milieu:

 • we zijn CO2 neutraal sinds 2017
 • we begeleiden bedrijven in hun energietransitie
 • we steunen startups die werken rond hernieuwbare energie voor 100 miljoen euro per jaar.

MEER INFO OVER ONZE AANPAK

Ontdek onze duurzame en verantwoorde beleggingsoplossingen

 • Ons aanbod duurzame en verantwoorde beleggingen

  Als Belgisch marktleider in duurzame en verantwoorde beleggingen hebben we een aanbod dat precies aan uw wensen en verwachtingen voldoet.

  Onze duurzame en verantwoorde beleggingen

 • MVO: onze engagementen

  Meer weten over onze inspanningen en ons blijvend engagement om maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Op deze pagina vindt u een stand van zaken.

  Sociaal verantwoordelijke onderneming

   

Wilt u hierover meer weten?Ontdek onze engagementen
Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: