LENEN

Energielening (lening op afbetaling)

PRAKTISCH

Energiezuinig verbouwen

Nieuwe verwarmingsketel, warmtepomp, of zonnepanelen nodig? Met de energielening verbouwt u uw woning tegen een nog voordeliger tarief wanneer minimum 75% van de werken gericht is op energiebesparing.

UW VOORDELEN

Een interessante rentevoet

Onze energielening biedt u de mogelijkheid om uw werken te financieren tot 3 maanden na de factuurdatum en dit tegen een voordelig tarief.

MEER INFO

Alles kan online

Van simulatie, aanvraag tot ondertekening (na aanvaarding van uw aanvraag): het kan makkelijk, veilig en volledig online. Wilt u advies of hebt u begeleiding nodig bij uw aanvraag? Een adviseur-expert staat voor u klaar. Bel ons op het nummer 02 433 41 36 of maak een afspraak in uw kantoor.

Maak al uw energiebesparende plannen waar

Met de Energielening kunt u, afhankelijk van uw behoeften, tot 130% van de waarde van uw werken lenen voor kredieten tot 50.000 euro. En tot 110% voor kredieten vanaf 50.000 euro tot maximaal 150.000 euro.

De beste lening, volgens Testaankoop

Naar aanleiding van Batibouw (17 tot 25 februari 2024) heeft Testaankoop de ‘beste ecologische renovatielening' bepaald. Ze berekenden het gemiddelde van de tarieven die elke kredietgever hanteert over het hele jaar 2023.

Met 3,7628% krijgt BNP Paribas Fortis, ex æquo met Fintro, de titel ‘Beste van de test’. Dit label beloont het product of de dienst dat/die de beste scores behaalde volgens verschillende geselecteerde kwaliteitscriteria in zijn/haar sector.

Met een Energielening (lening op afbetaling) kunt u meer dan u denkt

Verlaag het energieverbruik van uw woning, vergroot het wooncomfort én financier uw werkzaamheden tegen een aantrekkelijk tarief.

Waarvoor kunt u lenen?

Dubbele beglazing, vloer-, dak- en muurisolatie, pelletkachel, condensatieketel, zonneboiler, warmtepomp, thermostatische kranen, groendak, zonne- of fotovoltaïsche panelen …

Een hoger bedrag lenen

Tot 50.000 euro kunt u online aanvragen. Wilt u meer dan 50.000 euro lenen? Dat kan. Maak een afspraak in uw kantoor om uw aanvraag in te dienen.

Wat hebt u nodig bij uw aanvraag?

Houd de factuur, uw id-kaart, bankkaart met kaartlezer, rekeningnummer en een bewijs van uw inkomsten en uitgaven klaar. U kiest zelf het bedrag en de looptijd (binnen de wettelijke limieten).

Wat is het verschil tussen EPB en EPC?

EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat. EPC staat voor Energieprestatiecertificaat. Het EPB is een uitvoerige beschrijving van alle materialen en installaties die gebruikt zijn bij een nieuwbouw of verbouwing, en gaat na of uw woning voldoet aan de energetische vereisten. Het moet door een EPB-verslaggever opgesteld worden bij een nieuwbouwproject of een verbouwing.

Een EPC geeft het geschatte energieverbruik aan van uw woning en hoe energiezuinig ze is. Het moet door een Energiedeskundige type A opgesteld worden bij het verkopen of verhuren van een woning.

EEM-label, voor hypothecaire kredieten met energiezuinige en energiebesparende doeleinden

We zijn de eerste bank in België die het Europese Energy Efficient Mortgage Label (EEM-label) toepasten. Het garandeert dat hypothecaire kredieten die het label dragen voor CO2-uitstootbeperkende doeleinden gebruikt worden, wat recht geeft op een extra interessant tarief. Het EEM-label kan gaan naar kredieten voor nieuwbouwwoningen, voor de aankoop van woningen met een A-energielabel en voor renovaties van woningen die de energie-efficiëntie met ten minste 30% verhogen. En zo kunt u, als u kiest voor zo’n energiezuinig of energiebesparend project, extra interessante rentevoeten en kortingen genieten!

PERSOONLIJKE SIMULATIE

Vraag uw energielening aan in 3 stappen

1

Simulatie en aanvraag

Doe de simulatie en vul uw aanvraag online in.

2

Behandeling van de aanvraag

Wij verwerken uw aanvraag binnen de twee werkdagen.

3

Aanvaarding van de lening

Eénmaal goedgekeurd, storten we het bedrag op uw betaalrekening op een door u bepaalde dag.

Wilt u persoonlijk advies?

Wacht u op een offerte, hebt u nog wat meer tijd nodig of weet u niet goed welk krediet het beste past bij uw project? Wilt u advies of hebt u begeleiding nodig bij de aanvraag? Een expert-adviseur staat voor u klaar.

Bel ons op het nummer 02 433 41 36 of maak een afspraak in uw kantoor.

Maak een afspraak

Bescherm uzelf en uw naasten

Het leven is onvoorspelbaar. Bescherm uzelf en uw naasten tegen financiële problemen met de Verzekering Lening op Afbetaling en de Werkloosheidsverzekering.

 • Facultatieve Verzekering Lening op Afbetaling van AG

  Met de facultatieve Verzekering Lening op Afbetaling van AG, een collectieve verzekering (tak 21), sluit u een Lening op Afbetaling af zonder uzelf of uw naasten in financiële problemen te brengen bij invaliditeit of overlijden.

  Ontdek deze verzekering

 • Facultatieve Verzekering Werkloosheid van AG

  Beperk de financiële impact van onvrijwillig jobverlies door de aflossing van uw Lening op Afbetaling tijdelijk op te vangen met een facultatieve Verzekering Werkloosheid van AG, een collectieve verzekering (tak 16).

  Ontdek deze verzekering

Ook interessant voor u

Ontdek alles over energiebesparend verbouwen

Om de energiefactuur van uw toekomstige nieuwbouw of gerenoveerde woning te verminderen, wilt u energiebesparende werken uitvoeren. Een goed plan, maar waar begint u? Wat is het verschil tussen EPB en EPC? 
Ontdek alles over energiezuinig renoveren, financieringsoplossingen, belastingverminderingen en premies.

Meer weten

Premies en subsidies

Hebt u nood aan een financieel duwtje in de rug voor uw verbouwings- of renovatiewerken? We zetten de voornaamste steunmaatregelen van de verschillende gewesten op een rij.

Meer weten

Lening financiering van zonnepanelen (lening op afbetaling)

Optimaliseer uw energiebeheer en uw energie-installatie met onze lening op afbetaling voor de financiering van zonnepanelen.

Lees het artikel
IN VIDEO
Uw woning renoveren
U wilt in uw woning energiebesparende werken uitvoeren. Een goed idee! Maar hoe pakt u dat aan?

Andere oplossingen op maat

 • Renovatielening (lening op afbetaling)

  Wilt u uw huis omtoveren volgens uw eigen wensen? Bij ons financiert u uw renovatiewerken tegen een aantrekkelijk tarief, tot 3 maanden na factuurdatum. U kunt, afhankelijk van uw behoeften ook tot 130% van de waarde van uw project lenen. Maak een simulatie en vraag uw kredit online aan.

  Ontdek de Renovatielening

 • Hypothecair krediet

  Uw vastgoedproject financieren? Ons hypothecair krediet is uniek op de Belgische markt, en kan aangepast worden naargelang uw financiële situatie. Kiest u voor een groen project ? Dan geven we ook groen licht voor voordelige rentevoeten.

  Ontdek het hypothecair krediet

 • Verzeker wat voor u belangrijk is

  De brandverzekering Top Woning- biedt u gemoedsrust. Ze dekt uw woning en inboedel, maar ook zonnepanelen, tuinhuisje … zonder extra premie. Deze brandverzekering stelt u in staat om bij schade opnieuw te bouwen volgens de geldende milieunormen. U geniet bovendien van een 24u/24u assistentie.

  Ontdek Top Woning

Wettelijke informatie

Energielening - Kredietvorm: Lening op Afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Omvat alle energiezuinige werken in de woning, onder meer de aankoop en plaatsing van raamwerk en dubbele beglazing, verwarming en stookketels, isolatiematerialen, zonnepanelen, energieaudits, plus alle andere materialen en werkzaamheden bestemd voor energiebesparingen in de woning. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit NV, kredietgever, Warandeberg 8 bus 3, B-1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE 0445.781.316. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0403.199.702.

Renovatielening - Kredietvorm: Lening op afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit NV, kredietgever, Warandeberg 8 bus C, B-1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE0445.781.316. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE0403.199.702.

Kredietvorm: hypothecair krediet voor (on)roerend goed. De bepalingen inzake hypothecair krediet in hoofdstuk 2 van titel 4 van boek VII van het Wetboek van Economisch Recht zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door BNP Paribas Fortis nv, kredietgever, Warandeberg 3, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0403.199.702.

Voor de exacte omvang van de waarborgen verwijzen we naar de algemene voorwaarden van dit product, die u kunt terugvinden op www.bnpparibasfortis.be en in al onze kantoren. U kunt ze ook verkrijgen door te bellen naar het Easy Banking Centre op 02 762 60 00.

AG Insurance (afgekort AG) NV - E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel - www.aginsurance.be - info@aginsurance.be - RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849 - Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis NV – Warandeberg 3, B-1000 Brussel - RPR Brussel - BTW BE 0403.199.702, is ingeschreven onder dit nummer bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent, vergoed door commissies, voor AG Insurance NV. BNP Paribas Fortis nv bezit een deelneming van meer dan 10% in AG Insurance NV.

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: