BELEGGEN

Beleggingsverzekeringen van tak 21 en tak 23

PRAKTISCH

Tal van voordelen

Bij een beleggingsverzekering belegt u in een verzekeringscontract. Deze belegging heeft eigen kenmerken waaronder een specifieke fiscaliteit en de mogelijkheid van een aanvullend inkomen.

UW VOORDELEN

Veel vrijheid

U kiest voor een tak 21 of tak 23-beleggingsverzekering. In het verzekeringscontract kunt u een begunstigde kiezen én u beslist wanneer en hoe u de premie(s) stort.

MEER INFO

Vragen over beleggingen?

Wilt u graag meer weten over onze beleggingsverzekeringen? Contacteer ons online of bel uw Private Banker of Wealth Manager.

BELEGGINGSVERZEKERING

Tak 21 of tak 23

Tak 21: zekerheid

Met een tak 21-beleggingsverzekering* hebt u kapitaalbescherming, een technische rentevoet die u op voorhand kent en een eventuele winstdeling die elk jaar kan wijzigen.

Tak 23: potentieel hoger rendement

Met een tak 23-beleggingsverzekering belegt u in een of meerdere fondsen mét optionele beschermingsmechanismen. U draagt de belegging binnen de verzekering over naar een ander fonds zonder kosten of bijkomende belastingen.

De voordelen van beleggingsverzekeringen

U blijft volledig vrij om uw eigen keuzes te maken bij het beleggen in beleggingsverzekeringen.

Aanvullend inkomen

Nadat u een mooi bedrag hebt opgebouwd in uw beleggingsverzekering, kunt u er een aanvullend inkomen uithalen. Dat kan regelmatig of occasioneel, op het moment dat u het nodig vindt.

Vermogensplanning

Een beleggingsverzekering is interessant voor vermogensplanning. U bent vrij om een begunstigde te kiezen bij leven of bij overlijden, terwijl u de controle behoudt over uw beslissingen.

Flexibele premies

U beslist helemaal vrij over wat u precies stort in uw beleggingsverzekering. Dat kan een éénmalige premie zijn of een periodieke storting. Of u stort bij op het moment dat het u het beste uitkomt.

Fiscaliteit

U geniet van een interessante fiscale regeling als u uw tak 21-verzekering langer dan 8 jaar aanhoudt, of als uw tak 23-verzekering u geen gewaarborgd rendement biedt. U bent vrijgesteld van roerende voorheffing, u vermijdt elke beurstaks en uw verzekeringspremies worden belast tegen 2%.

BELEGGINGSVERZEKERING

Speciaal voor ondernemers

Tak 26 : de beleggingsverzekering voor ondernemingen

Zoekt u een geschikte belegging voor uw vennootschap of vzw? Een tak 26 beleggingsverzekering biedt een aantal voordelen:

 • combineert een vaste rentevoet met een potentieel hoger rendement via een eventuele jaarlijkse winstdeling
 • looptijd van 5 of 8 jaar
 • contract op naam van de rechtspersoon dus onafhankelijk van verschuivingen
 • grote flexibiliteit

Ontdek tak 26 in detail

Wilt u graag meer weten over onze beleggingsverzekeringen?Contacteer ons

Beleggen zonder verzekeringen

 • Zelf beleggen met deskundig advies

  U behoudt graag de volledige controle over uw portefeuille. Tegelijkertijd geeft uw portefeuillebeheerder u advies en helpt hij u beleggingsopportuniteiten te ontdekken.

  Beleg met opvolging

 • Samen beleggen in alle sereniteit

  U kunt met een gerust hart beslissen over de samenstelling van uw portefeuille. U behoudt dus de controle over uw beleggingen, terwijl u profiteert van het degelijke advies van onze strategen.

  Beleg met advies

 • Laten beleggen door onze experts

  U wenst het beheer van uw vermogen toe te vertrouwen aan specialisten. Onze experts zullen uw portefeuille beheren in volledige overeenstemming met uw richtlijnen. U hoeft u nergens zorgen over te maken.

  Beleg en delegeer

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: