VERZEKEREN

Top Occasium verzekering van AG

PRAKTISCH

Uw tweedehandsauto verzekerd als nieuw

Ook uw tweedehandsauto heeft een zekere waarde voor u. Met de Top Occasium Verzekering van AG beschermt u uw auto tegen diefstal, glasbreuk, ongeval en vandalisme, zonder uw budget uit het oog te verliezen.

UW VOORDELEN

Een volledige dekking op maat

Met de Top Occasium verzekering geniet u een omnium op maat en een aangepaste premie op basis van de aankoopfactuur. U kiest de formule die best voor u past.

MEER INFO

Contacteer ons

Voor meer info of om uw verzekering af te sluiten, kunt u terecht bij uw adviseur. Of contacteer ons op 02 433 43 30.

Mooie kortingen op uw Top Occasium verzekering

Tot 31 december 2024 kunt u verschillende kortingen combineren. Enkel ‘Totaalklant Verzekeringen’ en ‘Welkomstgeschenk’ zijn niet cumuleerbaar.

Totaalklant Verzekeringen - 10%

Geniet van 10% korting op de waarborgen Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) en Top Occasium gedurende de hele looptijd van uw contract, en dat als u bij BNP Paribas Fortis ook beschikt over:

Welkomstgeschenk - 10%

Geniet van 10% korting tijdens het eerste jaar van uw contract, wanneer u niet voldoet aan de voorwaarden voor de korting ‘Totaalklant Verzekeringen’¹⁺².

EcoBonus – 10%

Om de keuze voor een mobiliteit met lagere CO2-uitstoot aan te moedigen, krijgt u 10% korting gedurende de volledige looptijd van uw contract als u uw elektrische of hybride wagen bij ons verzekert¹⁺².

Veiligheidsbonus - 10%

Veiligheidssystemen verminderen het risico op een ongeval. Daarom krijgt u 10% korting als uw wagen is uitgerust met minstens twee rijhulpsystemen, bijvoorbeeld dodehoekwaarschuwing, noodremassistentie, vermoeidheidsdetector, enz.

KmBonus - tot 15%

Hoe minder u rijdt, hoe kleiner de kans op een ongeval. Rijdt u minder dan 25.000 km per jaar, dan ontvangt u tot 15% korting voor elektrische en benzinewagens en tot 10% voor dieselwagens, afhankelijk van het aantal gereden kilometer¹.

De voordelen van uw Top Occasium verzekering

De Top Occasium verzekering heeft tal van voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje.

Een omnium op maat

Voor uw Top Occasium Verzekering heeft u de keuze uit twee dekkingsniveaus. De 'multirisk' verzekert u tegen brand, diefstal, glasbreuk, natuurrampen en aanrijdingen met dieren. De complete omnium voegt daar de schade bij die u of een derde toegebracht heeft aan uw voertuig.

Een aangepaste premie

Welke prijs u ook betaalde voor uw tweedehandswagen, het zal sowieso minder zijn dan de cataloguswaarde. Daarom berekenen we de premie voor uw Top Occasium verzekering op basis van de aankoopfactuur. Zo biedt u uw investering de beste bescherming zonder uw budget uit het oog te verliezen.

Een eenvoudige franchise

Met de Top Occasium verzekering laat u zonder franchise herstellingen uitvoeren die gedekt zijn door de 'kleine' omnium (gebarsten voorruit, hagelschade, beschadigingen door een dief...). Voor de herstellingen binnen een 'grote' omnium geldt wel een franchise.

Erkende hersteller

Welk dekkingsniveau u ook kiest, u bepaalt zelf uw hersteller. Als u opteert voor een van de vele herstellers die erkend zijn door AG, dan verloopt alles veel vlotter en efficiënter. U krijgt een garantie op de herstellingen en de onderdelen en u maakt gebruik van het derdebetalerssysteem.

Vervangwagen

U heeft recht op een vervangwagen voor de duur van de stilstand van de wagen, indien u kiest voor een hersteller erkend door AG. We verlossen u van de hele administratieve rompslomp. Waardoor u zo snel mogelijk en in de beste omstandigheden weer op weg kunt.

De omvang van uw bescherming

De belangrijkste gedekte risico’s

 • bij 'Multirisk': schade aangericht door brand, diefstal, glasbreuk, een natuurramp, een aanrijding met een dier of de schade aan de elektrische bekabeling door een knaagdier

 • de materiële schade bij een ongeval, ook tijdens het transport van het voertuig en wanneer het op- of uitgeladen wordt

 • de materiële schade aangericht door vandalisme of door een doelbewuste handeling van iemand anders dan de verzekerde of een begunstigde

De belangrijkste niet-gedekte risico’s

 • diefstal van het voertuig als het diefstalbeveiligingssysteem dat de verzekering verplicht oplegt niet ingeschakeld was of niet naar behoren werkte

 • materiële schade aangericht door een dronken bestuurder (zoals bepaald door de wegcode) of in een gelijkaardige roestoestand als gevolg van het gebruik van andere producten dan alcoholische dranken

Ontdek de volledige lijst van alle gedekte en niet-gedekte risico’s

 • We nodigen u uit om de exacte omvang van de waarborgen na te lezen in de Algemene Voorwaarden. In het Informatiedocument ontdekt u de belangrijkste kenmerken van deze verzekering. U kunt die gratis krijgen in elk kantoor of via het Easy Banking Centre (02 433 41 30). Voor een offerte kunt u terecht in uw kantoor of telefonisch bij het Easy Banking Centre.

Pack Occasium+

Uitgebreide dekking

Met een Pack Occasium+ voegt u nog een reeks extra's toe aan de uitgebreide waarborgen van uw Top Occasium. Een paar voorbeelden:

 • uw wagen verliest zijn waarde niet gedurende de eerste twaalf maanden na de aankoop (factuurdatum);
 • u krijgt een vervangwagen bij diefstal;
 • u geniet van een vergoeding die kan oplopen tot 2.000 euro voor voorwerpen in en op uw wagen die bij een ongeval beschadigd worden;
 • u ontvangt een vergoeding tot 1.000 euro voor uw winterbanden bij total loss of diefstal, zelfs als ze niet op de auto gemonteerd zijn.

Meer weten?

In de volgende documenten vindt u aanvullende informatie:

De verzekering Top Occasium is een omniumverzekeringsproduct van AG en wordt verdeeld door BNP Paribas Fortis als aanvullende dekking bij de Autoverzekering. Dit verzekeringscontract (naar Belgisch recht) wordt gesloten voor telkens één jaar met stilzwijgende verlenging.

Een klacht?

Voor klachten kunt u terecht bij BNP Paribas Fortis nv, Klachtenmanagement JQABD, Warandeberg 3, 1000 Brussel, tel. 02 228 72 18, klachtenmanagement@bnpparibasfortis.com of via www.bnpparibasfortis.be > suggesties of klachten > online formulier.

Bent u niet tevreden met de voorgestelde oplossing, dan kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, KBO: 884.072.054, tel.: 02 547 58 71, info@ombudsman-insurance.bewww.ombudsman-insurance.be.

Ontdek onze andere verzekeringen

 • BA Autoverzekering

  De Burgerlijke Aansprakelijkheid Autoverzekering is een verplichte verzekering die materiële en fysieke schade dekt die u zou kunnen veroorzaken aan anderen.

  BA Autoverzekering

 • Rechtsbijstand voor uw auto

  Met deze rechtsbijstandverzekering krijgt u ondersteuning van een expert om uw belangen te verdedigen bij een juridisch geschil met uw auto.

  Rechtsbijstandverzekering Auto

 • Top Bijstand verzekering

  De Top Bijstand verzekering biedt u een uitgebreide bescherming bij een ongeval, ziekte of incident in België en in het buitenland.

  Top Bijstand verzekering

Wettelijke informatie

AG Insurance (afgekort AG) NV - E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel - www.aginsurance.be - info@aginsurance.be - RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849 - Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis NV – Warandeberg 3, B-1000 Brussel - RPR Brussel - BTW BE 0403.199.702, is ingeschreven onder dit nummer bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent, vergoed door commissies, voor AG Insurance NV. BNP Paribas Fortis nv bezit een deelneming van meer dan 10% in AG Insurance NV.

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: