VERZEKEREN

De Burgerlijke Aansprakelijkheid Autoverzekering van AG

PRAKTISCH

Meer dan alleen een verplichting

Deze verplichte verzekering dekt de materiële of lichamelijke schade aan anderen bij een ongeval waarvoor u aansprakelijk bent.

UW VOORDELEN

Levenslange beloning voor goede chauffeurs

Zodra u de bonus-malus van -2 bereikt, behoudt u die levenslang en betaalt u dus ook de laagste premie.

MEER INFO

Simuleer uw BA Auto

Maak een gepersonaliseerde simulatie van uw BA Auto*. Een adviseur volgt uw dossier verder op.

Mooie kortingen op uw BA Autoverzekering

Tot 31 december 2024 kunt u verschillende kortingen combineren. Enkel ‘Totaalklant Verzekeringen’ en ‘Welkomstgeschenk’ zijn niet cumuleerbaar.

Totaalklant Verzekeringen - 10%

Geniet van 10% korting op de waarborgen Burgerlijke Aansprakelijkheid en Top Omnium (Top Occasium) gedurende de hele looptijd van uw contract, en dat als u bij BNP Paribas Fortis ook beschikt over

Welkomstgeschenk - 10%

Geniet van 10% korting tijdens het eerste jaar van uw contract, wanneer u niet voldoet aan de voorwaarden voor de korting ‘Totaalklant Verzekeringen’¹⁺².

EcoBonus – 10%

Om duurzame mobiliteit aan te moedigen, krijgt u 10% korting gedurende de volledige looptijd van uw contract als u uw elektrische of hybride wagen bij ons verzekert¹⁺².

Veiligheidsbonus - 10%

Veiligheidssystemen verminderen het risico op een ongeval. Daarom krijgt u 10% korting als uw wagen is uitgerust met minstens twee rijhulpsystemen, bijvoorbeeld dodehoekwaarschuwing, noodremassistentie, vermoeidheidsdetector, enz.

KmBonus - tot 15%

Hoe minder u rijdt, hoe kleiner de kans op een ongeval. Rijdt u minder dan 25.000 km per jaar, dan ontvangt u tot 15% korting voor voor elektrische en benzinewagens en tot 10% voor dieselwagens, afhankelijk van het aantal gereden kilometer¹.

Waarom een BA Auto afsluiten?

Verzekerd zijn voor burgerlijke aansprakelijkheid is verplicht in België. Deze verzekering komt tussenbeide voor de vergoeding van:

 • een andere weggebruiker die slachtoffer werd van een ongeval waarbij u in fout zou zijn
 • uw passagier als die gewond raakte

Bovendien profiteert u van gratis uitbreidingen zoals onder andere de bonus-malus -2, de BA Max en onmiddellijke bijstand.

De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering, meer dan een wettelijke verplichting

De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering is meer dan alleen een wettelijke verplichting. We zetten de voordelen voor u op een rij.

Onmiddellijke bijstand inbegrepen

Bij een ongeval of een lekke band krijgt u onmiddellijke bijstand (slepen naar de dichtstbijzijnde garage) in alle landen op uw groene kaart. In België rijdt u daarenboven 24 uur gratis met een vervangwagen.

Laagste bonus-malus halen en levenslang behouden

Voor de berekening van uw bonus-malus tellen ongevallen van meer dan 5 jaar niet mee. Vanaf het moment dat u ‘-2’ hebt, behoudt u die graad levenslang (zelfs bij een ongeval waarbij u in fout bent) en krijgt u de BA Max. Deze vergoedt letsels van de bestuurder tot 250.000 euro.

De omvang van uw bescherming

De belangrijkste gedekte risico’s

 • de vergoeding van materiële en lichamelijke schade aan anderen bij een verkeersongeval veroorzaakt door een gemachtigde bestuurder van het voertuig

 • de vergoeding van lichamelijke schade aan zwakke weggebruikers (fietsers, voetgangers en passagiers van een motorvoertuig)

 • onmiddellijke bijstand: als u na een ongeval (inclusief lekke band) uw traject moet stopzetten, kunt u de klok rond een beroep doen op gratis bijstand in België en in het buitenland

De belangrijkste niet-gedekte risico’s

 • opzettelijke ongevallen*

 • schade veroorzaakt door een chauffeur zonder geldig rijbewijs*

 • rijden onder invloed van alcohol of drugs*

 • schade aan het in het contract omschreven voertuig

Ontdek de volledige lijst van alle gedekte en niet-gedekte risico’s

 • De exacte omvang van de waarborgen vindt u in de Algemene voorwaarden van dit product. In het Informatiedocument ontdekt u de belangrijkste kenmerken van deze verzekering. U kunt deze documenten ook gratis opvragen in elk kantoor of via het Easy Banking Centre (02 433 41 30).

Meer weten?

In de volgende documenten vindt u aanvullende informatie:

BA Auto is een verzekeringsproduct van AG, vennootschap naar Belgisch recht, en verdeeld door BNP Paribas Fortis. Ze wordt afgesloten voor één jaar met stilzwijgende verlenging.

Niet tevreden?

Voor klachten kunt u terecht bij BNP Paribas Fortis nv, Klachtenmanagement JQABD, Warandeberg 3, 1000 Brussel, tel. 02 228 72 18, klachtenmanagement@bnpparibasfortis.com of via www.bnpparibasfortis.be > suggesties of klachten > online formulier.

Bent u niet tevreden met de voorgestelde oplossing, dan kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, KBO: 884.072.054, tel.: 02 547 58 71,
info@ombudsman-insurance.be -
www.ombudsman-insurance.be.

Maak een gepersonaliseerde simulatie

Bereken de premie van uw autoverzekering in 3 stappen

1

Meld u aan

Meld u aan met uw kaartlezer of Itsme.

2

Bereken uw premie

Bereken vrijblijvend de prijs van uw autoverzekering op maat.

3

Bevestig uw aanvraag

Bevestig uw aanvraag op een moment dat voor u past, telefonisch of in een van onze kantorenBevestig uw aanvraag onmiddellijk telefonisch via een deskundige of later in een van onze kantoren.

Lees eerst aandachtig deze pagina, daarna kunt uUw verzekering simuleren

Ontdek onze andere verzekeringen

 • Rechtsbijstand voor uw auto

  Deze rechtsbijstandverzekering laat u toe om uw rechten te doen gelden, biedt juridische hulp bij een geschil en verdedigt uw belangen voor een rechtbank.

  Ontdek Rechtsbijstandverzekering auto

 • Omniumverzekering

  De Top Omnium verzekering is een omniumverzekering die tussenbeide komt bij een ongeval waarbij u in de fout bent gegaan of als de verantwoordelijke niet bekend is.

  Ontdek de Omniumverzekering

 • Top Bijstand verzekering

  De Top Bijstand verzekering biedt u een uitgebreide bescherming bij een ongeval, ziekte of incident in België en in het buitenland.

  Ontdek de Top Bijstand verzekering

Wettelijke informatie

AG Insurance (afgekort AG) NV - E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel - www.aginsurance.be - info@aginsurance.be - RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849 - Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis NV – Warandeberg 3, B-1000 Brussel - RPR Brussel - BTW BE 0403.199.702, is ingeschreven onder dit nummer bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent, vergoed door commissies, voor AG Insurance NV. BNP Paribas Fortis nv bezit een deelneming van meer dan 10% in AG Insurance NV.

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: