VERZEKEREN

BA Verzekering Bouw*

PRAKTISCH

Uw aansprakelijkheid verzekerd

U werkt zelfstandig in de bouwsector en u heeft iemand onopzettelijk schade berokkend? De verzekering BA Bouw* neemt de vergoeding op zich en beschermt zo het vermogen van uw bedrijf.

UW VOORDELEN

Met drie BA waarborgen

Een verzekering aangepast aan de bouwsector, hoge verzekerde kapitalen en een erg ruime dekking dankzij de drie waarborgen Uitbating, Toevertrouwde goederen en Na levering, inbegrepen in uw contract.

MEER INFO

Vraag uw offerte aan

Op zoek naar advies op maat om uw bedrijfsaansprakelijkheid te verzekeren?

Contacteer uw persoonlijke adviseur of bel het Easy Banking Centre op 02 433 43 31 voor een videogesprek.

Uw aansprakelijkheid verzekerd

Tijdens het uitoefenen van uw activiteit, is er steeds het risico dat u iemand schade berokkent. Heeft u een fout gemaakt, dan kunt u hiervoor aansprakelijk gesteld worden. U moet de persoon die schade heeft geleden vergoeden, een kost die aardig kan oplopen.

Gelukkig is er de BA Verzekering Bouw*, die u tegen dit risico beschermt. Ze vergoedt in uw plaats de schade die u of uw personeel (zowel vast als interim) onopzettelijk heeft berokkend.

Een BA verzekering op maat van de bouwsector

Drie BA waarborgen aangepast aan de bouwsector en hoge verzekerde kapitalen: onderneem met een gerust gemoed.

BA Uitbating

De waarborg BA Uitbating dekt uw extracontractuele burgerrechtelijke aansprakelijkheid voor schade berokkend aan derden door u of uw personeel.

In tal van situaties

Schade aan dienstvoertuigen, beschadiging door brand of verontreiniging, diefstal door een medewerker… Uw aansprakelijkheid is gedekt door de BA Uitbating.

BA Na levering

U heeft uw producten geleverd of uw werken uitgevoerd en na afloop is er sprake van schade? De waarborg Na levering dekt uw contractuele en extracontractuele aansprakelijkheid.

Op maat van de bouwsector

U geniet van een bescherming afgestemd op de bouwsector: beschadiging van kabels of leidingen, schade veroorzaakt door afbraakwerken of grondverzakking, werken met hittepunt…

BA Toevertrouwde goederen

Gereedschap dat u heeft gehuurd, liep schade op? U heeft een voorwerp dat men u heeft toevertrouwd voor werken, beschadigd? De waarborg Toevertrouwde goederen dekt de kosten van deze schade.

Hoge verzekerde kapitalen

Dankzij een hoge basisdekking op maat van de bouwsector bent u optimaal beschermd. En u kunt steeds, indien u dit nodig acht, de verzekerde bedragen optrekken.

BA Verzekering Bouw*: enkele voorbeelden

Een dakpan blesseert een voorbijganger

U voert dakwerken uit. Een dakpan valt naar beneden, op een voorbijrijdende wagen… De schade aan het voertuig en de lichamelijke schade van de bestuurder worden vergoed door de BA Uitbating.

Werken met hittepunt

Soldeer-, las-, slijp- of zaagwerken waarbij vonken vrijkomen, dakwerken met een snijbrander… De BA Verzekering Bouw* dekt de schade veroorzaakt door werken met open vuur, naaktvlam of hittepunt.

Beschadiging van een tegelvloer

U beschadigt de tegelvloer van een klant tijdens het afdichten van de voegen? De waarborg BA Toevertrouwde goederen vergoedt de schade.

Lekkende leiding en waterschade

Tijdens graafwerken beschadigt u, zonder het te weten, een leiding. Later ontstaat een scheur, die waterschade veroorzaakt. Deze schade is gedekt door de waarborg BA Na levering.

De omvang van uw bescherming

De belangrijkste gedekte risico’s

 • schade berokkend aan derden door goederen of werknemers in het kader van uw professionele activiteit

 • schade aan goederen die u werden toevertrouwd, bijvoorbeeld voor onderhoud of als gereedschap

 • schade veroorzaakt door uw producten na levering of door uw werken na uitvoering

 • schade wereldwijd, maar voor de Verenigde Staten en Canada heeft u vooraf een formele goedkeuring nodig

De belangrijkste niet-gedekte risico’s

 • schade met opzet veroorzaakt door een bedrijfsleider of veroorzaakt in een staat van dronkenschap of een gelijkaardige toestand

 • schade, bij BA Uitbating, door goederen van uw onderneming die niet dienen voor de exploitatie, bijv. een onroerend goed aangekocht als belegging

 • vervanging of herstelling, bij BA Na levering, van producten of geleverde producten of werken die een gebrek vertonen

 • schade, bij BA Toevertrouwde goederen, aan goederen die op dit moment nog steeds feitelijk in uw bezit zijn

Ontdek de volledige lijst van alle gedekte en niet-gedekte risico’s

 • Bovenstaande opsomming is niet volledig. De exacte omvang van de waarborgen vindt u terug in de Algemene Voorwaarden. Op de infofiche staan de belangrijkste kenmerken van deze aansprakelijkheidsverzekering vermeld. Voor een offerte kunt u terecht bij uw adviseur of belt u naar het Easy Banking Centre op het nummer 02 433 43 31.

Meer weten?

Vooraleer u uw contract afsluit, lees eerst deze documenten

Niet tevreden?

U kunt met al uw vragen in eerste instantie terecht bij uw adviseur of door artikel 21 van de algemene voorwaarden van de bank te lezen.

Voor klachten kunt u terecht bij BNP Paribas Fortis nv, Klachtenmanagement JQABD, Warandeberg 3, 1000 Brussel, tel. 02 228 72 18, klachtenmanagement@bnpparibasfortis.com of via www.bnpparibasfortis.be > suggesties of klachten > online formulier.

Bent u niet tevreden met de voorgestelde oplossing, dan kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, KBO: 884.072.054, tel.: 02 547 58 71,
info@ombudsman-insurance.be -
www.ombudsman-insurance.be.

En wat bij schade?

Hulp of advies nodig bij een ongeval, de aangifte van een schadegeval…? Ons team staat voor u klaar. We helpen u graag.

Contacteer ons

IN DRIE STAPPEN

Uw BA Bouwverzekering*

1

Bekijk uw dekking

Maak een inventaris van de verzekeringen die uw onderneming heeft en bekijk onze lijst met gedekte activiteiten

2

Contacteer ons

We bekijken samen hoe we de BA van uw onderneming kunnen beschermen, volgens uw specifieke activiteiten en behoeften.

3

Vraag een offerte aan

Ontvang een persoonlijk voorstel voor een BA Verzekering Bouw* op maat van uw bedrijf.

Vraag uw adviseur naar deze verzekering of bel het Easy Banking Centre voor een videogesprek.Bel ons op 02 433 43 31

Ook interessant voor u

 • Tienjarige aansprakelijkheid

  Deze verzekering dekt uw tienjarige aansprakelijkheid bij problemen met de stabiliteit van het gebouw.

  Ontdek deze verzekering

 • BA objectieve brand en ontploffing

  Een verplichte verzekering wanneer u een zaak uitbaat die publiekelijk  toegankelijk is, die slachtoffers van brand en ontploffing in uw zaak dekt.

  Ontdek deze verzekering

 • Rechtsbijstand Uitbating

  Men vraagt u schade te vergoeden, u wordt voor de rechter gedaagd… Dankzij deze verzekering bent u juridisch beschermd.

  Ontdek deze verzekering

Wettelijke informatie

AG Insurance (afgekort AG) NV - E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel - www.aginsurance.be - info@aginsurance.be - RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849 - Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis NV – Warandeberg 3, B-1000 Brussel - RPR Brussel - BTW BE 0403.199.702, is ingeschreven onder dit nummer bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent, vergoed door commissies, voor AG Insurance NV. BNP Paribas Fortis nv bezit een deelneming van meer dan 10% in AG Insurance NV.

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: