Biscuiterie Namuroise wil meer lekkerbekken verleiden

3 min

Smakelijke ambachtelijke koekjes bereid met natuurlijke en lokale ingrediënten. Dat levert La Biscuiterie Namuroise sinds 2019 en ze kunnen de vraag niet volgen! De firma kan rekenen op BNP Paribas Fortis om te blijven groeien.

"We laten ons inspireren door de recepten die in 1908 zijn bedacht door de overgrootvader van Laurent, mijn vennoot", vertelt Paul Navez, medeoprichter van La Biscuiterie Namuroise. "Om die oude smaken tot leven te brengen, gebruiken we natuurlijke ingrediënten, zonder conserveermiddelen of additieven. Daarnaast zetten we resoluut in op lokale bedrijven, zowel voor de productie als distributie." 

Juiste recepten voor succes

Al snel waren de consumenten verlekkerd op de koekjes en nam de verkoop een vlucht. "Wij zijn de nummer een in België in het circuit van de lokale handel", verduidelijkt Paul. 

Om verder te kunnen groeien, vooral internationaal, had het bedrijf een nieuwe infrastructuur nodig. "We zijn net verhuisd naar Bois-de-Villers", voegt Paul eraan toe. "Voorheen hadden we een oppervlakte van 300 m², nu maar liefst 1.800 m². En met onze nieuwe productiemethodes kunnen we de volumes verdubbelen zonder onze visie te verliezen. En zonder de smaak van onze koekjes te veranderen! Onze productieprocessen en machines passen zich aan onze recepten en kwaliteitsnormen aan en niet andersom."

Vertrouwenspartner

Om dit project rond te krijgen, kon Paul rekenen op een betrouwbare partner: Didier Van Hentenryck, zijn relatiebeheerder bij BNP Paribas Fortis. 

"Didier en BNP Paribas Fortis hebben ons de beste oplossingen aangereikt om de aankoop van het gebouw, de renovatie ervan en onze nieuwe productieketen te financieren. Vanaf onze eerste contacten was Didier altijd beschikbaar en klaar om te helpen. We voelen ons echt gesteund en begeleid: hij weet perfect waar we mee bezig zijn en waar we naartoe willen."

Didier Van Hentenryck: "De kern van mijn job is ondernemers ontmoeten en hen helpen bij de financiering van hun plannen. Menselijke relaties zijn essentieel. Wat ik vooral leuk vind, is bijdragen aan het succes van mensen die net als Paul gepassioneerd zijn door wat ze doen. En ik kan het bevestigen: hun koekjes zijn geweldig en verdienen het om over de grenzen heen furore te maken!".  

Internationaal groeien

La Biscuiterie Namuroise wil vanuit haar nieuwe uitvalsbasis extra gaan groeien. "We zijn al aanwezig in het buitenland, in Frankrijk, Spanje en Portugal. De volumes die we nu kunnen produceren, zullen onze internationale expansie versterken. En ook hier geven we de voorkeur aan lokale distributiekanalen", bevestigt Paul.

Ook in deze nieuwe fase kunnen we rekenen op de oplossingen van BNP Paribas Fortis. "We zijn bijvoorbeeld met Paul aan het analyseren hoe factoring hen kan helpen om hun liquiditeitenbeheer voor buitenlandse klanten te optimaliseren", besluit Didier.   

 "Onze productieprocessen en machines passen zich aan onze recepten en kwaliteitsnormen aan, niet omgekeerd."
Paul Navez

Plannen voor de volgende stap van uw bedrijf?

Vraag een gesprek aan met een relatiebeheerder in uw regio. Wij begeleiden u graag.

Een afspraak maken