Thematische fondsen

Uw belegging in de wereld van morgen

De thematische fondsen investeren in toekomstgerichte bedrijven die innovatieve producten ontwikkelen en anticiperen op grote uitdagingen zoals klimaatverandering, technologische evolutie, vergrijzing... Het starten en opvolgen van uw belegging doet u zelf online, zonder tussenkomst van een adviseur.

Online beleggen in een thema

Online beleggen doet u zonder beleggingsadvies en op eigen verantwoordelijkheid. U kiest zelf in welk thema u belegt. Bent u niet of in onvoldoende mate vertrouwd met beleggen in fondsen? Dan raden wij u aan om eerst de vragenlijst ‘kennis en ervaring’ in te vullen.

Dit is een commercieel bericht. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument voor u beslist om te beleggen. Deze vindt u gratis in het Nederlands en het Frans in elk BNP Paribas Fortis-kantoor, op de website van BNP Paribas Asset Management Belgium (www.bnpparibas-am.be > zoek op ISIN-code of op naam van het compartiment), bij BNP Paribas Securities Services Brussels die zorgt voor de financiële dienst en wanneer u online inschrijft op het gewenste compartiment. Een samenvatting van uw rechten als belegger is beschikbaar in het Nederlands en het Frans. De thematische fondsen worden aangeboden door een Luxemburgse beheervennootschap. Die kan beslissen deze fondsen niet langer in België aan te bieden. De fondsen bieden geen bescherming tegen toekomstige marktprestaties. U kunt uw belegging dus geheel of gedeeltelijk verliezen.

Uw thema selecteren

Kies uw thema en meld u aan in Easy Banking Web. Daar vindt u alle details van uw thematisch fonds. Deze thematische fondsen bieden kapitalisatieaandelen. Wenst u te beleggen in distributieaandelen? Meld u dan aan en zoek via onze zoekmotor de distributievariant van het fonds.

Water

Aandelenfonds van bedrijven wereldwijd die voor een groot deel actief zijn in de watersector en/of verwante sectoren, en duurzame methodes en processen gebruiken.

BNP Paribas Funds Aqua is een compartiment van de sicav naar Luxemburgs recht BNP Paribas Funds, beheerd door BNP Paribas Asset Management.

Ontdek hoe u kunt beleggen in een aandelenfonds van bedrijven actief in de watersector.

Kies dit thema

Duurzame voeding

Aandelenfonds van bedrijven wereldwijd die vooral actief zijn in de duurzame voedselbevoorradingsketen en oplossingen bieden voor uitdagingen op het gebied van milieu en voeding.

BNP Paribas Funds SMaRT Food is een compartiment van de sicav naar Luxemburgs recht BNP Paribas Funds, beheerd door BNP Paribas Asset Management. 

Ontdek hoe u kunt beleggen in een aandelenfonds van bedrijven actief in duurzame voeding.

Kies dit thema

Energietransitie

Aandelenfonds van bedrijven wereldwijd die deelnemen aan de energietransitie.

BNP Paribas Funds Energy Transition is een compartiment van de sicav naar Luxemburgs recht BNP Paribas Funds, beheerd door BNP Paribas Asset Management.

Ontdek hoe u kunt beleggen in een aandelenfonds van bedrijven actief in de energietransitie.

Kies dit thema

Disruptieve technologie

Aandelenfonds van bedrijven wereldwijd die innoverende technologieën ontwerpen of gebruik maken van de voordelen ervan. Innoverende technologieën zijn bijvoorbeeld artificiële intelligentie, cloud computing en robotica.

BNP Paribas Funds Disruptive Technology is een compartiment van de sicav naar Luxemburgs recht BNP Paribas Funds, beheerd door BNP Paribas Asset Management.

Ontdek hoe u kunt beleggen in een aandelenfonds van bedrijven actief in Disruptieve technologie.

Kies dit thema

Innovatie in gezondheidszorg

Aandelenfonds van bedrijven uit de wereldwijde gezondheidssector die innoverende technologieën ontwikkelen en/of profiteren van de voordelen van medische innovatie.

BNP Paribas Funds Healthcare Innovators is een compartiment van de sicav naar Luxemburgs recht BNP Paribas Funds, beheerd door BNP Paribas Asset Management. 

Ontdek hoe u kunt beleggen in een aandelenfonds van bedrijven actief in Innovatie in gezondheid.

Kies dit thema

Klimaatverandering

Aandelenfonds van bedrijven wereldwijd met activiteiten die zorgen voor een aanpassing aan de klimaatverandering, of een vermindering van de effecten van.

BNP Paribas Funds Climate Impact is een compartiment van de sicav naar Luxemburgs recht BNP Paribas Funds, beheerd door BNP Paribas Asset Management.

Ontdek hoe u kunt beleggen in een aandelenfonds van bedrijven actief in in klimaatverandering.

Kies dit thema

U belegt in fondsen die anticiperen op toekomstige trends

Met thematisch beleggen mikt u op het beurspotentieel van bedrijven die volop bouwen aan de wereld van morgen.

Beslis mee over uw toekomst

Bedrijven die investeren in nieuwe technologieën zijn beter voorbereid op de uitdagingen van morgen. Ze verlagen bijvoorbeeld hun waterverbruik en afvalproductie, of ontwikkelen producten en diensten die bijdragen aan een betere wereld.

Ruim gespreide portefeuille

U belegt in een thema via een fonds. Zo’n fonds belegt in aandelen van tientallen bedrijven.  Zo wordt het risico van uw belegging gespreid.

Professioneel beheer

Het fonds waarin u belegt wordt beheerd door een team van specialisten die de financiële markten van dichtbij opvolgen. Ze spelen continu in op nieuwe opportuniteiten.

Beleg waar u zelf in gelooft

Kies voor een thema dat u zelf belangrijk vindt. Wenst u te mikken op het beurspotentieel van bedrijven die werken rond klimaat of energie? Of hebt u meer interesse in thema’s zoals innovatie, gezondheidszorg of disruptieve technologie?

Uw thematisch fonds online

Start vandaag met beleggen

1

Kies uw thema

Kies het thema waarin u wil beleggen.

2

Meld u online aan

Meld u aan in Easy Banking Web

3

Voer uw order in

Vul de gegevens van uw order in. Onderteken. Klaar!

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: