SPAREN EN BELEGGEN

Pensioen maximaliseren voor een zorgeloze oude dag

U doet al aan fiscaal pensioensparen? Toch loont het de moeite om na te kijken of u maximaal spaart voor uw aanvullend pensioen. Met enkele eenvoudige ingrepen kunt u uw pensioen maximaliseren en uiteindelijk aanzienlijk verhogen.

UW PENSIOENSPAREN

Hoe optimaliseren?

Optimaal fiscaal pensioensparen

U wilt het maximum uit uw pensioensparen halen? Start met sparen voor het basisplafond. Als u nog mogelijkheid hebt om meer opzij te zetten, kies dan voor het verhoogde plafond. Uiteindelijk zet u bij sparen voor het verhoogd plafond meer geld opzij voor uw pensioen.

Meer over de maximumbedragen

Domicilieer uw pensioensparen

U vraagt een automatische betaling aan en het sparen gaat vanzelf. Als u dit wilt, dan neemt u een domiciliëring met fiscale aanpassing. Zo stort u jaar na jaar het maximum, ook als dat wijzigt. Houd er rekening mee dat u uw keuze voor het verhoogd plafond elk jaar expliciet moet bevestigen.

Langetermijnsparen

U kunt nog wat extra opzij zetten? Dat kan met langetermijnsparen. Ook hier krijgt u een directe belastingvermindering op het door u gestorte bedrag. Ga voor een maximaal fiscaal voordeel, afhankelijk van uw beroepsinkomen. Op deze manier geniet u later een zorgeloze oude dag.

Ontdek langetermijnsparen

Simulatie van uw pensioen

Bereken hieronder het bedrag van uw wettelijk pensioen. Zo weet u precies hoeveel u nog kunt sparen om uw wettelijk pensioen aan te vullen in functie van uw doelstellingen.

Maak uw simulatie
Ik wil mijn pensioensparen optimaliserenMaak een afspraak

Ook interessant voor u

 • Combineer fiscaal sparen met een woonkrediet

  Wilt u uw fiscaal sparen optimaliseren? Ontdek hoe u woonkrediet en fiscaal sparen kunt combineren!

  Lees het artikel

 • Hoe spaart u nog meer voor uw pensioen?

  Wist u dat er manieren zijn om extra inkomen te ontvangen bovenop uw wettelijk en aanvullend pensioen? Ontdek hoe u meer kunt sparen voor uw pensioen!

  Lees het artikel

 • Pensioensparen op 54

  54 jaar is een belangrijke leeftijd voor uw pensioensparen! Ontdek waarom en wat er moet gebeuren voor u 55 wordt.

  Lees het artikel

 • Pensioensparen: eidbelasting

  Wat is de eindbelasting en wat betekent dit voor uw pensioensparen en langetermijnsparen? We zetten het op een rij

  Lees het artikel

SPAREN EN BELEGGEN

Beleggen voor uw pensioen

Naar een potentieel hoger rendement

U hebt nog een extra bedrag dat u kunt missen? Spaar meer voor uw pensioen, zonder belastingvermindering op de beleggingen. U kunt ook starten met beleggen, als u een hogere potentiële opbrengst wilt. Te hoog gegrepen, denkt u? Neen, ook voor een beginnende belegger zijn er geschikte formules. En als u twijfelt, kunt u altijd nog terecht bij onze adviseurs.

Beleg voor uw pensioen

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: