DAGELIJKS BANKIEREN

SEPA betalingen

PRAKTISCH

Makkelijker betalen met SEPA

Dankzij SEPA kunt u uw betalingen in de SEPA-zone uitvoeren op dezelfde manier als u dat doet in België. Met hetzelfde gemak, dezelfde veiligheid en dezelfde uitvoeringstermijnen als een binnenlandse betaling.

UW VOORDELEN

Eenvoudig overschrijven

Met de Europese overschrijving voert u betalingen uit in de hele SEPA-zone met een uniforme rekeningstructuur: de rekeningen worden op een unieke manier geïdentificeerd door het IBAN (International Bank Account Number) en de BIC (Bank Identifier Code).

MEER INFO

Contacteer ons

Vragen over SEPA? Neem contact op met uw kantoor of bel ons Easy Banking Centre op 02 762 60 00.

De landen in de SEPA-zone

De eengemaakte Europese betaalruimte (afgekort als SEPA, Single Euro Payments Area), omvat de volgende landen:

Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Het gemak van de Europese overschrijving

De Europese overschrijving kent tal van voordelen. We zetten ze voor u op een rij.

Automatisch facturen betalen

Betaal uw vaste facturen, bijvoorbeeld voor water en elektriciteit, automatisch met een Europese domiciliëring. Het verschuldigde bedrag gaat automatisch van uw betaalrekening.

Veilige kaartbetalingen

Alle door BNP Paribas Fortis uitgegeven bankkaarten beschikken over een Bancontact- en Visafunctie en zijn beveiligd met de combinatie van chip en pincode. 

Veilige online betalingen

Online betalingen met uw debetkaart en kredietkaart doet u veilig dankzij de CVC-code, de drie cijfers op de achterkant van uw kaart.

Meer dagelijks bankieren

 • Easy Banking Web, uw online bank in alle veiligheid

  Easy Banking Web, de snelste weg voor uw geldzaken op uw computer of tablet. U heeft altijd en overal toegang tot uw rekeningen, in de taal van uw keuze. Ideaal voor dagelijkse verrichtingen.

  Ontdek Easy Banking Web

 • Ontdek het Easy Go Pack

  Een pack voor uw eenvoudige dagelijkse bankzaken met heel wat opties naar keuze. Doet u uw verrichtingen liever aan het loket? Graag een extra debetkaart? Optimaliseer uw pack volgens uw behoeften door er opties aan toe te voegen. Zo betaalt u alleen voor de diensten en producten die u echt nodig hebt.

  Meer weten

 • Ontdek het Easy Guide Pack

  Het pack waarmee u in alle gemoedsrust uw dagelijkse bankzaken beheert. En dankzij de vele opties kunt u het volledig aan uw behoeften aanpassen: extra betaalrekeningen, extra debetkaarten, onbeperkte manuele verrichtingen …

  Meer weten

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: