Boekhouding app: wat vinden zelfstandigen ervan?

Boekhouding en belastingen: die twee woorden jagen startende ondernemers op de kast. Want ze doen denken aan zware, complexe verplichtingen – en zelfs risico's op boetes. Maar wat als … een app alles een flink stuk eenvoudiger voor hen maakt? 

Fiscaal en financieel beheer voor zelfstandigen makkelijker gemaakt

Het zit zowat ingebakken in het DNA van ondernemers: wie voor zichzelf begint, steekt liever energie in actie dan in administratie. En dat is precies waarbij Accountable* zelfstandigen helpt. De boekhouding app van het gelijknamige Brusselse bedrijf overtuigde al meer dan 30.000 gebruikers. Met Accountable beheren kleine bedrijven, freelancers en andere zelfstandigen hun fiscale en boekhoudkundige verplichtingen in een paar klikken. Bovendien krijgen ze op elk moment een helder overzicht van hun financiën.

Online tool en advies van een coach

Léonel Loens, Marketing Manager & Business Developer bij Accountable: "Met Accountable wordt fiscaal en boekhoudkundig beheer eenvoudig en toegankelijk voor alle zelfstandigen. Hun belastingen en boekhouding controleren, alleen of samen met hun accountant, facturen maken, bonnetjes scannen, al hun belastingaangiften beheren ... Het gebeurt allemaal in enkele klikken. Heel concreet: Accountable neemt de moeilijkheden weg die starters soms tegenhouden om uit de startblokken te schieten. Sterker nog: We vullen die diensten aan met advies van een deskundige coach bij belasting- en boekhoudkwesties.”

Wat starters ervan vinden

Maar maakt de app zijn beloften ook waar? Dit zeggen ondernemers die voor Accountable kozen:

Antoine, restauranthouder: "Accountable bespaart me kostbare tijd, vooral aan het einde van elk kwartaal voor mijn btw-aangifte, en aan het einde van het jaar voor mijn belastingaangifte. Mijn documenten indienen gaat bijna automatisch en ik heb altijd een duidelijk overzicht van mijn in- en uitgaande kasstromen. Omdat mijn boekhouding geautomatiseerd is, kan ik mijn uitgaven beter plannen. En vooral: ik mis geen enkele belastingdeadline meer. In het verleden kostte me dat al een paar boetes.”

Elena, decorateur: "Financieel beheer was vroeger een nachtmerrie voor mij, omdat ik er niets van begreep. Sinds ik Accountable gebruik, is dat niet meer het geval en heb ik eindelijk 100 procent controle over mijn freelance-activiteiten. Het kost me minder tijd om mijn documenten in te dienen én ik heb minder boekhoudkosten. Als ik naar een boekhouder ga, is dat voor echt advies met toegevoegde waarde, niet alleen om wat codering te doen. Mijn enige spijt? Dat ik het niet van bij het begin heb gebruikt. Vandaag is mijn boekhouding kinderspel!”

Sacha, IT-consultant: "Ik ben een freelancer en ik ben dol op deze software, omdat het zo veel gemakkelijker is voor mij om mijn financiën te beheren. Ik kan alles in realtime volgen, vooral dankzij de grafieken. En hun experts zijn altijd beschikbaar als ik vragen heb. Een must-have!”

Test Accountable één maand gratis

Wilt u ook zien of Accountable u het leven makkelijker maakt? Test als starter** en BNP Paribas Fortis-klant het PRO-plan nu één maand lang gratis. Ontdek Accountable en hoe u profiteert van dat voordeel.


*Accountable nv, Weigéliasdreef 22, 1170 Brussel, België – BTW BE 0682.763.303 – RPR Brussel
**Een starter is iemand die zich minder dan 36 maanden geleden inschreef in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).