VERZEKEREN

Hospitalisatieverzekering Plus van AG

PRAKTISCH

Een ziekenhuisopname hoeft geen fortuinen te kosten

Elk jaar krijgt één gezin op drie te maken met een ziekenhuisopname. Ondanks de gedeeltelijke terugbetaling door de wettelijke ziekteverzekering, vallen de kosten van een ziekenhuisopname vaak hoger uit dan verwacht.

UW VOORDELEN

Uitgebreide dekking

Met de Hospitalisatieverzekering Plus van AG schuift u sluipende financiële zorgen tijdens het verblijf in het ziekenhuis, maar ook bij pre- en posthospitalisatie opzij en herstelt u in alle rust.

MEER INFO

Contacteer ons

Voor meer info of om uw verzekering af te sluiten, kunt u terecht bij uw adviseur. Of contacteer ons op 02 433 41 30.

De extra troeven van uw Hospitalisatieverzekering

Ontdek de voordelen van de Hospitalisatieverzekering in een notendop.

Gemoedsrust en vrije keuze

De Hospitalisatieverzekering Plus neemt de kosten bij een medisch noodzakelijke opname (ziekte, ongeval, bevalling ...) ten laste waarvoor het ziekenfonds niet tussenkomt.

U kiest zelf uw ziekenhuis, arts en kamertype.

In een beperkt aantal niet-universitaire ziekenhuisinstellingen is 50% van de factuur voor hospitalisatie in een eenpersoonskamer ten laste van de patiënt.

Méér dan verblijf in het ziekenhuis

Voor en na de ziekenhuisopname zijn er wellicht ook medische kosten. Zoals bijvoorbeeld dokterskosten, geneesmiddelen, kinesitherapie, thuisverpleging of orthopedische toestellen.

Hospitalisatieverzekering Plus garandeert u een volledige terugbetaling van de ambulante verzorging verbonden aan een ziekenhuisopname, en dat van één maand voor tot drie maanden na hospitalisatie.

Geen voorschot betalen

Dankzij de dienst Medi-Assistance kunt u in België:

 • een beroep doen op verschillende vormen van bijstand tijdens en na de ziekenhuisopname (huishoudhulp, kinder- en dierenoppas, vervoer van en naar het ziekenhuis, enz.);
 • genieten van het derdebetalerssysteem. AG regelt de factuur rechtstreeks met het ziekenhuis. U hoeft dus niets voor te schieten.

Aandacht voor zware ziektes

Zware ziektes brengen vaak enorm zware kosten met zich mee. Daarom vergoedt de Hospitalisatieverzekering Plus de ambulante verzorging die rechtstreeks verband houdt met 30 zware ziektes. Dat zijn onder andere kanker, leukemie, diabetes, AIDS, ziekte van Pompe, ziekte van Crohn en malaria. Bij deze ziektes is een opname in een ziekenhuis niet vereist. Bovendien betaalt u nooit een franchise.

Wereldwijd

U bent wereldwijd verzekerd zonder beperkingen bij spoedgevallen en onvoorziene hospitalisaties. Dus ook in Parijs of Kaapstad, tijdens uw vakantie of zakenreis.

U geniet in het buitenland bovendien heel wat bijkomende bijstandsvormen, waaronder de repatriëring van uzelf en uw verzekerde gezinsleden. Ook de kosten die gepaard gaan met het inzetten van dokters en de levering van medicijnen, protheses en brillen worden gedekt.

Eens verzekerd, altijd verzekerd

Met uw Hospitalisatieverzekering Plus bent u verzekerd voor het leven, zonder beperking qua leeftijd en aan het tarief dat bij de inschrijving werd vastgelegd. 

AG kan en zal uw contract niet opzeggen omwille van een schadegeval.

Alleen u bepaalt of uw Hospitalisatieverzekering Plus ooit stopgezet wordt.

 

 

 

 

De omvang van uw bescherming

De belangrijkste gedekte risico’s

 • de terugbetaling van de hospitalisatiekosten van de verzekerde die een noodzakelijke medische behandeling moet ondergaan ten gevolge van o.a. 30 zware ziektes, een ongeval of een bevalling;

 • een volledige vergoeding op basis van de reële hospitalisatiekosten, inclusief de kosten waarvoor geen tegemoetkoming is van het RIZIV;

 • pre- en posthospitalisatie, terugbetaling van de noodzakelijke ambulante medische zorgen van een maand gedurende tot drie maanden na de hospitalisatie;

 • bijstand in het buitenland dekt de opzoekings- en reddingskosten, de repatriëring, de verzending van geneesmiddelen, prothesen, …

De belangrijkste niet-gedekte risico’s

 • tandheelkundige behandelingen, tenzij er een medische reden is (aantasting van het tandvlees, ongeval...);

 • experimentele behandelingen of behandelingen van esthetische aard, met inbegrip van plastische chirurgie, zelfs in geval van functionele hinder;

 • de hospitalisatiekosten voor een privékamer in sommige ziekenhuisinstellingen, tenzij de patiënt een aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Ontdek de volledige lijst van alle gedekte en niet-gedekte risico’s

 • We nodigen u uit om alle details na te lezen in de algemene voorwaarden van dit product. U kunt die krijgen in elk kantoor of via het Easy Banking Centre (02 433 41 30).

Meer weten?

Wilt u meer weten? U leest er hier alles over:

Het contract heeft een looptijd van een jaar, met stilzwijgende verlenging.

Niet tevreden?

Voor klachten kunt u terecht bij BNP Paribas Fortis nv, Klachtenmanagement JQABD, Warandeberg 3, 1000 Brussel, tel. 02 228 72 18, klachtenmanagement@bnpparibasfortis.com of via www.bnpparibasfortis.be > suggesties of klachten > online formulier.

Bent u niet tevreden met de voorgestelde oplossing, dan kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel,
KBO: 884.072.054, tel.: 02 547 58 71,
info@ombudsman-insurance.be -
www.ombudsman-insurance.be.

Ontdek onze andere verzekeringen

 • BA Autoverzekering

  De Burgerlijke Aansprakelijkheid Autoverzekering is een verplichte verzekering die materiële en fysieke schade dekt die u zou kunnen veroorzaken aan anderen.

  Ontdek de BA Autoverzekering

 • Familiale verzekering

  Een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering die u en uw gezin dekt tegen materiële of lichamelijke schade die u toebrengt aan een derde. De juridische bijstand helpt u om uw rechten te doen gelden voor de rechtbank.

  Ontdek de Familiale verzekering

 • Jaarlijkse reisverzekering

  De jaarlijkse reisbijstandsverzekering biedt bijstand aan personen, koppels of gezinnen en hun voertuig (optioneel) voor alle reizen die ze maken in de loop van het jaar.

  Ontdek de Reisverzekering

Wettelijke informatie

AG Insurance (afgekort AG) NV - E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel - www.aginsurance.be - info@aginsurance.be - RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849 - Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis NV – Warandeberg 3, B-1000 Brussel - RPR Brussel - BTW BE 0403.199.702, is ingeschreven onder dit nummer bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent, vergoed door commissies, voor AG Insurance NV. BNP Paribas Fortis nv bezit een deelneming van meer dan 10% in AG Insurance NV.

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: