SPAREN EN BELEGGEN

Fiscaal sparen

PRAKTISCH

25 tot 30% minder belastingen

U hebt spaargeld om te beleggen? Fiscaal sparen levert u meteen een belastingvermindering op. Denk maar aan pensioensparen, langetermijnsparen of in bepaalde gevallen beleggen voor de aankoop van een huis. Doe snel uw voordeel met een potentieel fiscaal voordeel tot 25 of 30 %.

UW VOORDELEN

Alle mogelijkheden om fiscaal te sparen

Bij optimaal fiscaal sparen komt het erop aan om de mogelijkheden te kennen. Uw belastingvermindering kan mogelijk oplopen tot 30 % of concreet kan het gaan om meer dan 1000 euro, afhankelijk van hoeveel u belegt en welke formules u combineert.

MEER INFO

Start nu met sparen

Fiscaal sparen start u best al op jonge leeftijd, dus zodra u begint te werken en belastingen betaalt. Als u op latere leeftijd start, dan doet u dat best voor uw 55 jaar. Na die leeftijd is een fiscaal contract minder voordelig voor u.

Sparen voor uw pensioen

Het is een goed idee om te beleggen voor uw pensioen met een pensioenspaarfonds of  een pensioenspaarverzekering. Pensioensparen gaat om fiscaal interessante beleggingen die ook combineerbaar zijn met langetermijnsparen. Kies daarom voor een aanvulling op uw pensioen en doe uw voordeel met een belastingvermindering tot 25 of 30 % op uw stortingen.

Ook interessant voor u

 • Pensioensparen: wat moet u weten ?

  Begint u met het plannen van uw pensioen? Of wilt u meer informatie over pensioensparen? Lees zeker verder.

  Lees het artikel

 • Combineer fiscaal sparen met een woonkrediet

  Wilt u uw fiscaal sparen optimaliseren? Ontdek hoe u woonkrediet en fiscaal sparen kunt combineren!

  Lees het artikel

 • Pensioensparen: een getuigenis

  Heeft u vragen over sparen voor uw pensioen en wilt u graag een concreet voorbeeld zien? Lees de getuigenis van een van onze klanten!

  Lees het artikel

 • Kunt u starten met pensioensparen na uw 50e ? 

  Ook na uw 50e is het nog de moeite om te beginnen met fiscaal pensioensparen. Alles wat u moet weten over pensioensparen op 50 jaar.

  Lees het artikel

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: