Ik begin mijn eigen bedrijf! Starters aan het woord

De voorbije jaren steeg het aantal startende ondernemers in België sterk, met een absoluut record in 2021 van bijna 120.000 starters. Als bank vinden we het belangrijk om ook deze ondernemers optimaal te begeleiden. We hebben immers heel wat expertise in huis die perfect aansluit op hun specifieke behoeften. Of het nu gaat om zelfstandigen, in hoofd- of bijberoep, freelancers, medische of vrije beroepen …

BNP Paribas Fortis is de trusted financial companion bij uitstek voor startende ondernemers. In januari 2023 werd het Easy Starters Team opgericht, een team van experten dat gespecialiseerd is in het informeren en begeleiden van starters. Openen van een professionele rekening, kiezen van de juiste betaaloplossing, opbouwen van een aanvullend pensioen, verzekeringen op maat … Onze expert-adviseurs van het Easy Starters Team staan klaar.

Goede ideeën verdienen goed advies

Bij BNP Paribas Fortis zijn we ervan overtuigd dat goede ideeën goed advies verdienen. Als startende ondernemer bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Met begeleiding op maat bij alle stappen doorheen uw traject als zelfstandige. Van businessplan tot administratie en van verzekeringen tot mobiliteit: onze aanpak omvat alle oplossingen en diensten die nodig zijn om een zaak op te starten en te doen draaien.

Aanbod en advies op maat

Een jaar lang gratis bankieren, aangepaste oplossingen, deskundig advies, exclusieve kortingen en nog veel meer: ons startersaanbod is er voor alle bestaande en toekomstige professionele klanten die hun eerste professionele rekening openen bij BNP Paribas Fortis en die hun activiteit nog geen drie jaar uitoefenen.

Het Easy Starters Team staat voor u klaar

Het Easy Starters Team is het centrale aanspreekpunt voor iedereen die een professionele activiteit wil opstarten of uitbouwen. Via het rechtstreekse telefoonnummer 02 433 42 86 krijgt u als ondernemer een expert aan de lijn die u op een snelle en efficiënte manier helpt bij de opstart van uw professionele activiteit. Sinds de opstart begeleidde het team van experts zo’n 2000 ondernemers.

Lucas is een van de experten binnen het Easy Starters Team. Zijn passie ligt in het helpen en adviseren van klanten die een professionele activiteit willen opstarten.

 

“In het Easy Starters Team komen we dagdagelijks met klanten in contact die een nieuw hoofdstuk beginnen in hun carrière. Ik vind het belangrijk om hen te begeleiden doorheen elke fase van het ondernemerschap en hen op een duidelijke en eenvoudige manier te informeren over mogelijke oplossingen binnen onze bank. Een voorbeeld hiervan zijn onze producten om een aanvullend pensioen op te bouwen. Deze zijn meestal niet gekend bij onze klanten. Alles op een eenvoudige en menselijke manier uitleggen, dat geeft me voldoening.”

 

 

 

 

Het Easy Starters Team is bereikbaar via e-mail, telefoon en videogesprek.

Daarnaast is er de Starterslijn, bereikbaar op het nummer 02 433 42 86, van maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur
en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Contacteer het Easy Starters Team

Benieuwd wat het Easy Starters Team voor u kan betekenen? Ontdek hieronder enkele quotes van starters die vertellen over hun ervaringen.

Barbara, Advocate
“Ik was verrast hoe ik op een vlotte en veilige manier via de telefoon een professionele rekening kon openen. In amper enkele dagen tijd was mijn rekening operationeel.”

Stéphane, Bloemenwinkel

“Toen ik aangaf dat ik nood had aan een elektronisch betalingssysteem, werd ik de volgende dag al opgebeld door een expert van Axepta BNP Paribas. Alles verliep vlot en na enkele weken kon ik de eerste betalingen in mijn winkel innen via mijn nieuwe betaalterminal.”

Pascal, Keramiekatelier
“Dankzij mijn adviseur bij BNP Paribas Fortis werd ik me bewust van de risico’s die mijn beroep inhoudt en de noodzaak om een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.”

Loris, Ontwikkelen van videogames
“Ik wist in feite weinig over pensioenopbouw. Toch kreeg ik een duidelijke uitleg over mijn pensioen. Daarnaast kan ik mij blijkbaar ook beschermen tegen ziekte of invaliditeit. Daar stond ik nooit bij stil.”

Christoph, Consultancy
“Toen ik op zoek was naar een krediet voor de aankoop van mijn wagen, werd ik meteen in contact gebracht met een expert. De snelheid waarmee ik een offerte kreeg, gaf me veel vertrouwen over een langdurige samenwerking.”

Karlien, Adviesbureau PR/communicatie
“Als loontrekkende was ik niet zo bezig met mijn pensioen. Het was mijn adviseur die mij erop wees dat mijn pensioen als zelfstandige eerder beperkt was. Hij stelde mij een VAPZ contract voor, waardoor ik maandelijks spaar voor later én een fiscaal voordeel geniet.”