Geen uitdaging is te groot voor Skyhaus

Chief Technology Officer Matthias Feys trekt al mee aan de kar van Skyhaus sinds de oprichting in 2013 door CEO Nicolas Deruytter. Machine learning, data-analyse, artificiële intelligentie… Op minder dan tien jaar tijd groeide de Gentse techspecialist uit van een zeskoppige start-up tot een internationale speler met bijna honderd medewerkers in zes landen. 

Automatisering van hoog niveau 

“Concreet zorgen wij ervoor dat bepaalde erg complexe of net repetitieve taken door machines uitgevoerd kunnen worden. Daardoor verlopen ze efficiënter”, vertelt Matthias Feys. “Denk aan scans in een ziekenhuis. Nu worden die vaak nog geanalyseerd door artsen, maar je kan zo’n scananalyse ook automatisch laten uitvoeren. De computer gaat zelf op zoek naar aandoeningen in een vroeg stadium. Of neem de productie van pilletjes: de kwaliteit moet nauwkeurig geïnspecteerd worden. Zoiets kan perfect gebeuren door een machine.” 

Alleen de grootste uitdagingen 

Slimme technologieën nemen in onze samenleving een steeds prominentere plaats in. Er is meer dan genoeg werk voor de vele technische start-ups, maar ook veel concurrentie. “Wij onderscheiden ons door te focussen op de meest uitdagende projecten”, aldus Matthias. “We investeren onze tijd en middelen in vraagstukken waar nog geen kant-en-klare oplossing voor bestaat.” 

Efficiënt kennis delen 

Skyhaus is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Toch houdt iedereen nauw contact met elkaar. “Wij werken zowel met multidisciplinaire als expertteams. Successen en ervaringen worden onderling gedeeld. Op die manier worden kennis, nieuwe ontwikkelingen en opportuniteiten vlot uitgewisseld over de landsgrenzen heen.” 

Internationale partner 

Voor het financieel beheer werkt Skyhaus samen met BNP Paribas Fortis. “Het is fijn om een partner te hebben bij wie je altijd terecht kan voor raad en praktische hulp”, zegt Matthias. “In het begin hadden we vooral standaardvragen, maar naarmate we groeiden en in het buitenland actief werden, veranderden onze noden. We kregen aangepast advies en de bank introduceerde ons bij de plaatselijke kantoren in het buitenland. Op termijn kunnen we terecht bij de experten van Global Trade Solutions, die wereldwijd ondersteuning bieden op vlak van cashflow.”