Digitaal onderwijs is de weg naar de toekomst

Duurzaam en met rasse schreden vooruit: dat is het motto van ondernemer en CEO van Signpost, Arne Vandendriessche. “De digitalisering in het onderwijs heeft de voorbije jaren vleugels gekregen. Vandaag geeft een leerkracht in een klas niet langer één boodschap aan 25 leerlingen, maar stuurt hij of zij digitaal een boodschap op maat naar elk individu in de klas. Met Signpost willen we dat proces vergemakkelijken, door leerkrachten en leerlingen de nodige instrumenten aan te reiken.” 

Hét grootste Europese platform voor studentensoftware 

Vandendriessche zet met Signpost gedurfde investeringsstappen en maakt beheerste en duidelijke keuzes. “Ons bedrijf heeft vier pijlers: hardware, software, connectiviteit en digitale content. We willen specialisten blijven in wat we doen, hoe hard we ook groeien. Projecten buiten het onderwijs weigeren we pertinent. Het gaat ons om geografische groei, niet om sectorale groei. Signpost groeit in Frankrijk en Spanje en is de grootste in de Benelux. Daar draait het op dit moment om. Ons softwareplatform bedient op dit moment 500.000 studenten, maar sinds vorig jaar zijn we actief in 12 nieuwe landen. Uiteindelijk willen we hét Europese platform voor studentensoftware worden.” 

Efficiënte steun in het hoogseizoen van september-oktober 

Zo’n groeiverhaal financieren, vraagt om een bank die bereid is zich voortdurend aan die groei aan te passen benadrukt Vandendriessche. “Onze relatie met BNP Paribas Fortis is van kapitaal belang. De bank luistert naar onze noden en denkt actief met ons mee. Zo kunnen we bijvoorbeeld ouders die de aankoop van materiaal niet meteen zien zitten, een voorstel doen om het te leasen. We houden dus onze cashflow en financieringsbehoeftes onder controle – wat interessant is voor elke onderneming. ”