Hypothecair krediet: simuleer uw krediet online

PRAKTISCH

Uw woning financieren

Hebt u (ver)bouwplannen? Plant u de aankoop van een appartement, huis of bouwgrond? U kunt dit deels financieren met een hypothecair krediet.

UW VOORDELEN

Ons soepel woonkrediet

Ons hypothecair krediet is uniek op de Belgische markt. Het kan aangepast worden naargelang uw financiële situatie. Bovendien kunt u genieten van voordelige rentevoeten en kortingen als u kiest voor een duurzaam project.

MEER INFO

Simuleer uw hypothecair krediet online

Maak een simulatie van uw hypothecair krediet en maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in het kantoor of ons Easy Banking Centre. Het is heel eenvoudig: vraag om gebeld te worden of bel zelf op het nummer 02 433 41 36.

Bereken uw hypothecair krediet

Wilt u een woning financieren? Bepaal uw terugbetalingscapaciteit en bereken zelf het bedrag van uw hypothecair krediet met onze simulator.

 • Bereken uw hypothecair krediet op basis van het te lenen bedrag of de maandelijkse aflossing.
 • Personaliseer uw simulatie en klik op ‘Berekenen’.
 • Hulp nodig? Klik op de link ‘Hoeveel moet ik lenen?’ of ‘Hoeveel kan ik maandelijks terugbetalen?’.
 • U kunt meteen een afspraak maken om uw aanvraag af te ronden.

Kies voor meer soepelheid

De looptijd van een hypothecair krediet ligt doorgaans tussen de 10 en 25 jaar. U kiest dus beter voor een lening die mee evolueert met uw financiële situatie en gezinssituatie.

Ontdek de voordelen van het hypothecair krediet

Van een gewaarborgde hypotheekrente tot een groen hypotheeklabel, ontdek alle voordelen van een hypothecair krediet.

4 maanden gewaarborgde hypotheekrente

Wanneer u een hypothecair krediet aanvraagt, hebt u 1 maand de tijd om op ons aanbod in te gaan. Daarna hebt u nog 3 maanden om de verkoopakte van uw toekomstige woning door de notaris te laten opmaken en ze te ondertekenen. Gedurende deze hele periode garanderen wij uw rentevoet.

Uw rentevoet zelf verlagen? Dat kan!

Het principe is eenvoudig: u kunt de rentevoet van uw nieuwe lening verlagen door aan 5 voorwaarden te voldoen. Zo moet bijvoorbeeld de energieprestatie (EPC) van uw woning kleiner of gelijk zijn aan 150 kwH/m2/jaar. Elke voorwaarde waaraan is voldaan, resulteert in een verlaging van het tarief.*

Eerste 3 jaar minder afbetalen

U kunt ervoor kiezen om uw eerste maandelijkse aflossingen te verminderen en alleen interest te betalen. U begint dan ten laatste na 36 maanden kapitaal terug te betalen. Dat is handig wanneer u ook nog huurgeld of kinderopvang moet betalen.

EEM, het label voor duurzame vastgoedkredieten

We zijn de eerste bank in België die het EEM-label (Energy Efficient Mortgage) binnenhaalde. Dit label stelt hoge standaarden aan duurzame vastgoedkredieten (hypothecaire kredieten en leningen op afbetaling). En wordt alleen toegekend aan financieringen van duurzame projecten waarbij de ecologische investeringen een positieve impact hebben op het milieu.

We zetten alvast alles op alles om onze portefeuille aan duurzame vastgoedkredieten elk jaar uit te breiden.

Annulering van de reserveringscommissie

Als u een hypothecair krediet afsluit, ‘reserveert’ de bank het volledige bedrag van uw lening. U moet dan een reserveringscommissie betalen, berekend over de bedragen die nog niet van uw tegoed zijn afgeschreven. BNP Paribas Fortis rekent echter geen commissie aan voor het eerste jaar. U bouwt en de energieprestatie van uw woning blijft beneden een bepaalde limiet? Of koopt u een woning, en omvatten de werken minimaal één investering om energie te besparen? In deze twee gevallen is geen reserveringscommissie verschuldigd.*

De schuldsaldoverzekering

Voor velen is de aankoop van hun eigen woning een levenswerk. We willen dat door niks laten verstoren. Met de schuldsaldoverzekering kunnen u en uw familie er in alle gemoedsrust van genieten.

Meer weten

Het terugbetaalde kapitaal opnieuw opnemen? Dat kan.

Hebt u een hypothecair krediet op maat lopen en wilt u uw woning renoveren? Dan kunt u het kapitaal dat u al terugbetaald hebt, opnieuw opnemen (na toestemming van de bank). Onder bepaalde voorwaarden en volgens uw behoeften zelfs tot 120% van het oorspronkelijke kapitaal. Daarvoor hoeft u geen nieuwe hypotheeklening af te sluiten en betaalt u dus geen nieuwe hypotheek- en notariskosten.

Meer over flexibel lenen.

Uw situatie  
Uw Hypothecair krediet op maat 100.000 EUR
Reeds terugbetaald 20.000 EUR
Geplande renovatie 40.000 EUR
Wat kunt u opnieuw opnemen  
Reeds terugbetaalde bedrag 20.000 EUR
+20% van uw oorspronkelijke krediet 20.000 EUR
Totaal opnieuw op te nemen 40.000 EUR

Een hypothecair krediet waarvan de interesten worden terugbetaald

Koopt u een energie-intensieve woning in Vlaanderen? Onderneemt u werkzaamheden om de energieprestatie binnen de 5 jaar aanzienlijk te verbeteren? In dat geval kunt u onder bepaalde voorwaarden een woonkrediet krijgen, waarvan de rente u (deels) vergoed wordt door het VEKA (Vlaams Energie- en Klimaatagentschap), namelijk het ‘het renovatiekrediet met rentesubsidie’. Als u hierover meer informatie wil, neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Hoeveel zal mijn hypothecair krediet kosten?Simuleer uw hypothecair krediet

Wilt u persoonlijk advies?

Wacht u op een offerte, hebt u nog wat meer tijd nodig of weet u niet goed welk krediet het beste past bij uw project? Wilt u advies of hebt u begeleiding nodig bij de aanvraag? Een expert-adviseur staat voor u klaar.

Bel ons op het nummer 02 433 41 36 of maak een afspraak in uw kantoor.

Maak een afspraak

IN VIDEO
Ontdek onze oplossingen
Vóór de bouw of aankoop
Wanneer u een appartement, huis of stuk bouwgrond koopt, wat zijn de kosten bovenop de aankoopprijs?
Tussen compromis en akte
Uw bod wordt door de verkoper aanvaard! Wat moet u nu doen?
Soepel woonkrediet in beeld
Zo stuurt u uw hypothecair krediet bij met het soepel woonkrediet
Facturen betalen via Easy Banking Web
Ontdek hoe u een geldopname kunt aanvragen via Easy Banking Web

Ontdek onze andere oplossingen voor uw woning

 • Renovatielening (lening op afbetaling)

  Wilt u uw huis omtoveren volgens uw eigen wensen? Bij ons financiert u uw renovatiewerken tegen een aantrekkelijk tarief, tot 3 maanden na factuurdatum. U kunt, afhankelijk van uw behoeften oot tot 130% van de waarde van uw project lenen. Maak een simulatie en vraag uw lening online aan.

  Ontdek de Renovatielening

 • Energielening (lening op afbetaling)

  Isolatie, zonnepanelen, een groendak, waterbersparingssysteem… Wilt u het energieverbuik van uw woning verlagen en het wooncomfort vergroten? Financier uw werkzaamheden dan tegen een aantrekkelijk tarief. De simulatie en de aanvraag doet u eenvoudig online!

  Ontdek de Energielening

 • Verzeker wat voor u belangrijk is

  De verzekering Top Woning van AG biedt u gemoedsrust. Deze brandverzekering dekt uw woning en inboedel, maar ook zonnepanelen en tuinhuisje. En dat zonder extra premie. Deze brandverzekering stelt u in staat om in het geval van schade opnieuw te bouwen volgens de geldende milieunormen. U geniet bovendien van een 24u/24u assistentie.

  Ontdek de verzekering Top Woning

Ook interessant voor u

Van uw budget naar een hypothecair krediet tot het verzekeren van uw woning

Welk budget heb ik nodig? Hoeveel kan ik juist lenen? Hoe werkt een hypothecair krediet? Hoe bescherm ik mijn woning? We geven u het antwoord op deze en vele andere vragen over uw toekomstige woning.

Meer weten ?

U leest meer in de documenten hieronder. U kunt ook contact opnemen met een van onze adviseurs in het kantoor of ons Easy Banking Centre. Op afspraak zijn we telefonisch, op het nummer 02 762 20 00, of via videogesprek beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 20 uur, op zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur.

Wettelijke informatie

Kredietvorm: hypothecair krediet voor (on)roerend goed. De bepalingen inzake hypothecair krediet in hoofdstuk 2 van titel 4 van boek VII van het Wetboek van Economisch Recht zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door BNP Paribas Fortis nv, kredietgever, Warandeberg 3, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0403.199.702.

Renovatielening en energielening – Kredietvorm: lening op afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit nv, kredietgever, Warandeberg 8 Bus 3, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE0445.781.316 Verbonden agent: BNP Paribas Fortis nv, Warandeberg 3, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE0403.199.702.

De Top Woning brandverzekering is een brandverzekering gebouw en inhoud naar Belgisch recht van AG, verdeeld door BNP Paribas Fortis. Voor de exacte omvang van de waarborgen verwijzen we naar de algemene voorwaarden van dit product, die u kunt terugvinden op www.bnpparibasfortis.be en in al onze kantoren. U kunt ze ook verkrijgen door te bellen naar het Easy Banking Centre op 02 762 60 00.

AG nv, Emile Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be – Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis nv, Warandeberg 3, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0403.199.702, is als kredietinstelling naar Belgisch recht onderworpen aan het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank en de Nationale Bank van België. BNP Paribas Fortis nv is ingeschreven onder het voornoemde ondernemingsnummer bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent, vergoed door commissies, voor AG nv. BNP Paribas Fortis nv bezit een deelneming van meer dan 10% in AG nv.

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: