De opstart van uw business een boost geven? Wees online aanwezig

Bij het opstarten van uw business moet u als starter ook zorgen voor online aanwezigheid. Hoe doet u dat? Pablo Castel Gazier, medeoprichter en marketingmanager van het online platform CentralApp*, beantwoordt onze vragen.

"Bouwbedrijven, catering, winkels, vrije en medische beroepen … Tegenwoordig zoekt iedereen online wat hij nodig heeft. 80% van de mensen vindt bijvoorbeeld op internet het ideale restaurant om te gaan eten. En 50% van de reservaties gebeurt buiten de openingsuren", zegt Pablo Castel Gazier. "Dus ja: een startende business moet online bestaan!"

Gezien worden, overtuigen en converteren

Maar hoe maakt u van uw online aanwezigheid een echte toegevoegde waarde? Pablo: "U moet eerst en vooral denken aan zichtbaarheid, en dus een website hebben die geoptimaliseerd is om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te verschijnen. De content van de site moet vervolgens voldoende overtuigend zijn voor uw doelpubliek: foto's van gerealiseerde projecten voor een bouwondernemer, een online catalogus van producten waardoor de bezoeker wordt aangezet tot lokaal winkelen … En ten slotte moet de conversie van de bezoeker vlot verlopen, bijvoorbeeld via een reservatie- of afspraakmodule."

Het dilemma van de starter

Kan de starter zijn online aanwezigheid beheren zonder hulp? "Wanneer u uw business opstart, probeert u natuurlijk zelf zoveel mogelijk de kosten te drukken. Maar we mogen de complexiteit van digitaal niet onderschatten", antwoordt Pablo. "Een website maken via een gratis platform dat online beschikbaar is? Op papier is dat heel verleidelijk. Maar in de praktijk is het veel ingewikkelder, want u hebt toch wel wat expertise en vrij specifieke technische kennis nodig om tot een bevredigend resultaat te komen. De hulp van een gespecialiseerd bureau is dan ook vaak nodig, wat een grote financiële investering met zich meebrengt."

Ervoor zorgen dat de starter niet moet kiezen tussen digitale efficiëntie en investeringskost? Dat is precies wat CentralApp doet. "Zelfs zonder enige technische kennis is het met ons online platform heel eenvoudig om een performante website op te bouwen en te beheren … maar ook om u te laten begeleiden door ons team van experts, en dat allemaal voor een heel gunstige prijs, vanaf 25 euro per maand", voegt Pablo toe.

Zo eenvoudig en krachtig

Waarin onderscheidt CentralApp zich van de andere spelers op de markt? "Het gebruiksgemak en de grote modulariteit. Geen gedoe: u bepaalt gewoon wat u wilt door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden, en de tool doet de rest en maakt voor u een gepersonaliseerd ontwerp dat is afgestemd op de specifieke kenmerken van uw business", zegt Pablo. "Platform, begeleiding … Alles is zo uitgedacht dat de website echt zorgt voor een toegevoegde waarde. En dus verkeer genereert, de bezoeker overtuigt en de conversie vergemakkelijkt. Het is een eenvoudige, krachtige tool die is aangepast aan de zeer specifieke behoeften van elke ondernemer en elke sector."

De voordelen van modules

Om makkelijker een echt gepersonaliseerde website te maken, gebruikt CentralApp een zeer groot aantal modules die in enkele muisklikken kunnen worden geïntegreerd. "Ze laten toe om te voldoen aan de digitale behoeften van iedereen: afspraken maken, aankondigingen om personeel aan te werven, reservatie van een hotelkamer, Conversional Commerce via een chatbot … U gaat gewoon naar het platform, kiest de module die je nodig hebt, bepaalt de inhoud ervan door enkele velden in te vullen, en alles staat direct op uw website", vult Pablo aan.

Begeleiding op maat

Met het CentralApp-platform kunnen starters dus de website maken die hun business nodig heeft. Maar ze krijgen ook een begeleiding waarvan ze zelf de inhoud bepalen. "Het kan gaan van opleiding om het platform te gebruiken, inclusief technische ondersteuning, tot het opzetten en het beheren van de site van a tot z door onze teams. Een van de sterke toegevoegde waarden van deze begeleiding? Onze kennis van het digitale, sector per sector, maakt het mogelijk om de strategieën te kiezen die het verschil zullen maken. Zoals ons advies om op de site van een restauranthouder een module toe te voegen waarmee online kan worden aangevraagd om het restaurant voor privédoeleinden af te huren, met als resultaat een spectaculaire stijging van die aanvragen. Of voor een medisch centrum de activering van een module om de teams voor te stellen, wat zich ook vertaalde in overtuigende resultaten qua bezoeken en vastgelegde afspraken", besluit Pablo. 

Zin om het potentieel van CentralApp te benutten voor uw website? Als starter en klant van BNP Paribas Fortis krijgt u exclusieve voordelen: een gratis minisite bij de Cover Pager-formule en als u een uitgebreider abonnement kiest, is de eerste maand ook gratis. Meer info hier!

* CentralApp NV, Louizalaan 54, 1050 Brussel, België – Btw BE 0545.941.437 – RPR Brussel