Factoring

Verlies geen tijd met slechte betalers en beschik altijd over voldoende werkkapitaal.  Vertrouw de opvolging van uw facturen toe aan professionals.

Wat is Factoring?

Met Factoring nemen wij uw debiteurenbeheer helemaal over en zorgen we ervoor dat u intussen over genoeg middelen beschikt.

Voordelen

  • Snellere betalingen: onze experts zorgen voor een vlottere betaling door uw debiteuren;
  • Comfort: wij verzorgen de opvolging van uw debiteuren zodat u zich kunt concentreren op uw bedrijf;
  • Zekerheid: wij dekken uw facturen tegen wanbetalers;
  • Liquiditeit: dankzij van het financiering op basis van uw facturen kunt u beschikken over extra werkkapitaal
 

   

Ontdek in detail

  • U bepaalt zelf welke diensten u aan ons uitbesteedt. Wij bieden u een passend voorstel op maat van uw bedrijf en naargelang uw specifieke behoefte.
  • Laat uw debiteurenbeheer aan ons over: dankzij snellere betalingen door uw debiteuren kunt u onmiddellijk beschikken over bijkomend werkkapitaal.
  • Geniet een dekking tegen insolventie: betalen uw klanten niet of gaan ze failliet? Dan gaan wij over tot actie en vergoeden wij u uiterlijk 90 dagen het factuurbedrag binnen de voorafbepaalde kredietlimiet.
  • Kies voor een flexibele financiering: wij verlenen u een voorschot tot maximaal 85% van uw openstaande vorderingen. Zo beschikt u steeds over voldoende werkkapitaal, ook al hebben uw klanten hun facturen nog niet betaald. Hierdoor kunt u uw leveranciers contant betalen en bijkomende kortingen genieten of omzetschommelingen opvangen.
  • Factoring over de grenzen heen: vaak vormt de inning van vorderingen op buitenlandse debiteuren een heel karwei. Hiervoor kunnen wij beroep doen op lokale partners die de gewoontes en gevoeligheden van de lokale markt kennen en een optimale inning van uw facturen kunnen garanderen.

Een ondernemer heeft genoeg van het eindeloze wachten op de betaling van zijn facturen. Aanmaningen opstellen en versturen kost veel tijd en geld, zijn leveranciers eisen contante betaling en dit alles zet de nodige druk op zijn cashflow.

 

Hij opteert daarom voor factoring. Hierdoor kan hij de opvolging van de facturen op zijn klanten uitbesteden conform de vooraf afgesproken procedures. Vanaf dat ogenblik hoeft hij zich niets meer van de opvolging aan te trekken en kan hij op elk moment de evolutie van zijn debiteurenportefeuille online consulteren.

 

Om zijn cashflowprobleem op te lossen, verleent de bank hem een voorschot op de betaling van de facturen. Hierdoor kan hij omzetschommelingen opvangen en interessante voorwaarden voor contante betaling onderhandelen bij zijn leveranciers.

 

Bovendien hoeft hij dankzij de 100% risicodekking tegen niet-betaling ook niet meer wakker te liggen van onbetaalde klantenfacturen.

 

Resultaat: een ondernemer kan zich elke dag volop concentreren op zijn zaak. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over achterstallige betalingen want hij weet dat die in goede handen zijn en hij kan op elk moment beschikken over voldoende werkkapitaal.


Kredietverstrekker: BNP Paribas Fortis Factor NV/SA (BNPPFF), Steenweg op Tielen 51, 2300 Turnhout – BTW 0414.392.710 – onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag.

Alle details van dit product afdrukken
 

Maak ook kennis met