Vele kleintjes maken één groot! 
 

Voor veel mensen is sparen iets dat ze doen als ze nog wat geld op overschot hebben. Dat betekent ook dat het er vaak gewoon niet van komt: onverwachte uitgaven, een welverdiende vakantie… Maar als onze kinderen altijd op de eerste plaats komen, dan geldt dat toch ook voor hun financiële toekomst?


Regelmatig sparen houdt veel voordelen in: de spaarinspanning lijkt kleiner en uw spaarpotje groeit sneller aan. Een spaarabonnement is ideaal als u elke maand een bepaald bedrag opzij wilt zetten. Maar met de huidige interesten op de spaarrekeningen schiet het natuurlijk niet zo snel op…


Gelukkig bestaan er hoogrentende spaarrekeningen die dankzij een hogere getrouwheidspremie toch nog een mooie – en zekere opbrengst – genereren. U kunt zo'n spaarrekening openen op naam van uw kinderen of op uw eigen naam. Dat beslist u zelf.


Er bestaat ook een gelijkaardige formule voor beleggingen. Flexinvest biedt jonge gezinnen met kleine kinderen en hoge uitgaven de mogelijkheid om toch een graantje mee te pikken van anders onbereikbare, maar potentieel interessante beleggingsopportuniteiten.


De bedragen mogen bescheiden zijn omdat de looptijd in uw voordeel speelt. Doordat u elke maand trouw een klein bedrag opzij zet, koopt u uw beleggingen tegen de gemiddelde prijs. U boet wat aan rendement in, maar het risico dat u op het verkeerde moment instapt, wordt op deze manier wel uitgevlakt. Een niet te versmaden voordeel, zelfs als de andere beursrisico's wel hetzelfde blijven.


Wilt u, op zijn Amerikaans, een studeerkapitaal opbouwen voor uw jonge kinderen? Of gewoon op zijn Belgisch al de financiële fundamenten leggen van een toekomstige woning? Dan beschikt Flexinvest, in combinatie met een oordeelkundig gekozen doelfonds, alvast over uitstekende troeven.


Meer informatie over Flexinvest


Meer informatie over hoogrentende spaarrekeningen