De leestips van Peter De Keyzer

De toekomst van werk - Laszlo Bock (e-book en paperback)

Laszlo Bock is de personeelsdirecteur van Google en beschrijft in dit boek hoe bij Google wordt omgesprongen met talenten. Aan de hand van concrete voorbeelden vertelt hij hoe werknemers beter gemotiveerd kunnen worden en hoe dat een bedrijf ten goede kan komen. Zo kom je onder meer te weten waarom Google liever afgestudeerden van State Universities aanwerft dan de toppers van Yale of Harvard.

 

De Vierde Revolutie. Op zoek naar de overheid van morgen - John Micklethwait en Adrain Wooldridge

Deze twee auteurs hebben lange tijd gewerkt voor The Economist en hebben in die hoedanigheid heel wat landen, politici, economische modellen en crisissen de revue zien passeren. Ze buigen zich vandaag over de vraag hoe overheden zichzelf opnieuw kunnen uitvinden. Welke bestuursvorm is de beste? Moet een overheid groot of klein zijn? Moet ze mensen verzekeren tegen elk risico of moeten ze de mensen integendeel zoveel mogelijk vrijheid bieden? De auteurs tonen aan dat het Westen moeite heeft zichzelf opnieuw uit te vinden terwijl in de opkomende economieën volop geëxperimenteerd wordt met nieuwe manieren van besturen.

 

Bold - How to go Big, Create Wealth and Impact the World - Peter H. Diamandis en Steven Kotler

Een boek waar je optimistisch en ondernemend van wordt. Dit boek is geschreven door twee onverbeterlijke vooruitgangsoptimisten die middenin Silicon Valley en de technologische revolutie staan. Zij tonen aan dat met de huidige beschikbaarheid van technologie, informatica en big data ongeziene doorbraken mogelijk zijn binnen een groot aantal sectoren, industrieën en maatschappelijke ontwikkelingen. Ze bieden fantastische kansen voor ondernemers om niet alleen zelf exponentieel snel te groeien maar tegelijk de problemen van de wereld aan te pakken.

 

Lees hier de tips van Philippe Gijsels