Zorgen voor kinderen is ook zorgen voor de wereld die zij zullen ervan 
 

De klimaatopwarming, oorlog en honger… Jonge ouders durven al eens wanhopen als ze 's avonds uitgeput naar het televisiejournaal kijken. In welke wereld gaan mijn kinderen opgroeien? Hoe kan ik ze een beter leven bieden? Maar wist u dat maatschappelijk verantwoorde beleggingen een eerste stap in de goede richting kunnen zijn?


De verschillende maatschappelijke spelers worden steeds gevoeliger voor de milieu- en maatschappelijke gevolgen van hun daden en keuzes. Of ze nu hun imago willen beschermen of zich willen aanpassen aan de nieuwe reglementeringen, de bedrijven verbinden zich ertoe om een beleid te voeren dat meer respect heeft voor het milieu, hun werknemers en hun handelspartners.


Als individu hebt u vaak het gevoel machteloos te staan tegenover deze grote bedrijven. Het lijkt wel een strijd van David tegen Goliath. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Het succes van maatschappelijk verantwoorde beleggingen toont aan dat ook particuliere beleggers gewicht in de schaal kunnen werpen door te investeren in milieubewuste ondernemingen.


Meer informatie over maatschappelijk verantwoorde beleggingen.

 

 

Terug