Socially Responsible Investing (SRI)

 

Socially Responsible Investing (SRI) is ook bekend als Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB). Het is een vorm van duurzaam en ethisch beleggen die ernaar streeft om financiële prestaties te behalen en tegelijk een meerwaarde te bieden op maatschappelijk en/of milieuvlak.


Bovenop de traditionele financiële criteria integreert SRI systematisch andere criteria bij de evaluatie en de selectie van de activa om dat doel te verwezenlijken. Het gaat dan over maatschappelijke criteria en criteria in verband met milieu en goed bestuur.

  

 

Duurzaam beleggen 

Waarom duurzaam beleggen?
 

De laatste jaren is de interesse van de beleggers naar
maatschappelijk verantwoord beleggen sterk toegenomen. Dit heeft vooral te maken met de algemene bewustwording dat er op het vlak van milieu en maatschappij dringend een aantal zaken moeten verbeteren, denk maar aan de toenemende extreme weersomstandigheden en de sociale onrust in de wereld. Wat zijn de troeven van duurzame en ethische beleggingen?

Meer informatie


De stap naar impact investing
 

Met impact investing gaan we nog een stapje verder: beleggers kiezen nog steeds voor duurzame beleggingen, maar helpen daarnaast om bepaalde sociale en milieuorganisaties te financieren. Dankzij impact investing kunt u zo beleggen op een maatschappelijk verantwoorde manier met een positieve impact op lokaal vlak. Bovendien blijft uw rendement volledig marktconform.

Meer informatie

Duurzaam beleggen bij BNP Paribas Fortis Private Banking  

Bij BNP Paribas Fortis dragen we duurzaam beleggen hoog in het vaandel. Aandacht voor de samenleving, de mens en het milieu staan centraal in onze strategische positionering en filosofie. Dat gaat van rationeel papier- en energieverbruik, tot een duurzaam krediet- en personeelsbeleid en aandacht voor deugdelijk bestuur. Voor de belegger uit dit maatschappelijk engagement zich in een groeiend SRI-aanbod.

Meer informatie

 

 

 

BNP Paribas Fortis en de Koning Boudewijnstichting: samen duurzaam en solidair


BNP Paribas Fortis Private Banking sloot onlangs een samenwerking af met de Koning Boudewijnstichting. Diverse sociale projecten genieten extra steun dankzij deze samenwerking.