Betalingen met bankkaarten

SEPA voert voor betalingen met bankkaarten nieuwe gemeenschappelijke regels en standaarden in. Doel? Garanderen dat iedereen binnen de SEPA-zone gebruiksvriendelijk, veilig en op dezelfde manier met de kaart kan betalen en geld kan opvragen.

Met uw betaalkaart van BNP Paribas Fortis kunt u op beide oren slapen. De Maestro-functie en de combinatie van chip en pincode beantwoorden nu al aan de nieuwe Europese standaarden.

 

Gevolgen van de nieuwe standaarden

  • Kaarthouders kunnen hun betaalkaart op dezelfde manier gebruiken in elk land van de SEPA-zone (op voorwaarde dat de terminal is uitgerust met een SEPA-compatibel systeem).
  • SEPA-betaalkaarten werken met een combinatie van chip en pincode, waardoor de kaartbetalingen beter beveiligd zijn. Deze combinatie is nu al de standaard voor alle kaarten die in België worden uitgegeven.
  • Alle kaartbetalingen worden op dezelfde manier verwerkt, ongeacht of de betaling nu in België of in een ander land van de SEPA-zone gebeurt.
  • Voor elke kaartbetaling in euro gelden dezelfde transactiekosten.

 

De harmonisering van de betaalkaarten binnen de SEPA-zone is al een heel eind gevorderd. Zo hebben alle deelnemende landen zich geëngageerd om hun betaalkaarten aan te passen aan de nieuwe Europese veiligheidsstandaarden, en zou het tegen eind 2010 mogelijk moeten zijn om overal in de SEPA-zone met deze nieuwe kaarten te betalen.

 

En wat betekent dit concreet voor u?

Alle door BNP Paribas Fortis uitgegeven betaalkaarten beschikken over de Maestro-functie en zijn beveiligd met de combinatie van chip en pincode. Ze beantwoorden dus volledig aan de nieuwe Europese standaarden, waardoor u in België nu al kunt genieten van alle troeven van de SEPA-kaartbetalingen.

 
Betalingen met bankkaarten

  

Afdrukken