03/03/2016

Bednet' verkozen tot favoriete duurzame project!

BNP Paribas Fortis Private Banking draagt maatschappelijk verantwoord beleggen hoog in het vaandel. Een belangrijk deel van onze inkomsten uit een duurzaam beleggingsfonds wordt zo integraal doorgestort als liefdadigheidsvergoeding. In dat kader werkt onze bank nauw samen met de Koning Boudewijnstichting.

 

Onlangs konden onze klanten die duurzaam beleggen hun stem uitbrengen op het sociale project dat hen het nauwst aan het hart ligt. Bednet' kreeg de meeste stemmen en mag, samen met twee andere projecten, rekenen op extra steun.

 

Het succesvolle digitaal-pedagogisch initiatief ‘Bednet' biedt langdurig zieke kinderen de mogelijkheid om vanop hun ziekbed en via een digitaal kanaal de lessen in de klas online te volgen. De extra steun maakt het mogelijk om het project op kruissnelheid te brengen en zo nog meer kinderen te helpen.

 

Toch blijven ook de andere sociale projecten niet met lege handen achter. De projecten Tejo en Schola ULB komen ook in aanmerking voor steun van onze bank. De projecten Interface 3 en BWZ Klein-Brabant zullen op hun beurt gesteund worden door de Koning Boudewijnstichting zelf.

 

Wenst u in de toekomst ook uw stem uit te brengen voor uw favoriete duurzame project? Of wilt u meer weten over onze duurzame beleggingsoplossingen?
Neem dan zeker contact op met uw Private Banker.

 

De volledige uitslag van de online stemming

ProjectKorte beschrijving                                                          Stemmen
1. Bednet vzw          deelname via digitale kanalen aan klassikaal onderwijs vanop het ziekbed34,4%
2. Tejolaagdrempelige psychotherapeutische begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar19,4%
3. Schola ULB asbl        studenten unief en hogeschool geven studiebegeleiding aan leerlingen met leerproblemen18,9%
4. Interface 3gratis IT-beroepsopleidingen aan werkloze vrouwen18,5%
5. BWZ Klein-Brabantvolwaardige maar aangepaste werkgelegenheid voor mensen die maar moeilijk kunnen (her)intreden in de arbeidsmarkt8,8%