Aan kinderen beginnen? Hier moet u vooraf aan denken

Bent u van plan om aan kinderen te beginnen? Proficiat, dan hebt u heel wat om naar uit te kijken. Maar ook heel wat om aan te denken. We geven u enkele tips om uw kinderwens nu al verstandig voor te bereiden.

Waarvoor kunt u op uw ziekenfonds rekenen?

Dankzij uw verplichte ziekteverzekering via de mutualiteit krijgt u een aantal medische kosten terugbetaald. Dat is onder andere zo voor controles bij de gynaecoloog of de vroedvrouw, voor prenatale oefeningen, voor echografieën …

Vermijd een hoge ziekenhuisrekening

De ziekenhuisrekening voor uw bevalling kan al snel oplopen tot 1000 of zelfs 2000 EUR. Wilt u een hoge ziekenhuisrekening vermijden, sluit dan nog vóór de zwangerschap (minstens 9 maanden voor de bevalling) een degelijke hospitalisatieverzekering af. Lees meer over de hospitalisatieverzekering of vraag ernaar in uw BNP Paribas Fortis-kantoor.

Tegemoetkomingen en belastingvoordelen

Kinderen kosten geld. Maar u kunt na de geboorte ook op een aantal tegemoetkomingen en belastingvoordelen rekenen. Als u zich vooraf goed informeert, weet u waar u aan toe bent. Lees zeker ook de artikels 'Hoeveel kost een kind?' en 'Een kind ten laste, hoe werkt dat?'

 

 
Aan kinderen beginnen? Hier moet u vooraf aan denken

Bereken
uw budget

Bereken uw maandelijkse inkomsten en vaste kosten op basis van uw gezins- en financiële gegevens.

Meteen berekenen

Meer weten?

Hoeveel kost een kind?

Kleertjes, opvang, luiers, speelgoed … Hoeveel kost een baby per maand?

Een kind ten laste, hoe werkt dat?

Wordt u mama of papa? Dan krijgt u een kind ten laste. Wat betekent het voor uw belastingen? Hoeveel nettoloon houdt u meer over?

Hospitalisatieverzekering

Plannen voor gezinsuitbreiding? Denk vooraf aan uw hospitalisatieverzekering.

Meer info