Trotse eigenaar? Nu nog de verzekering!

Een ongeval is soms snel gebeurd. Maar het hoeft allemaal zo erg niet te zijn, op voorwaarde dat u goed verzekerd bent. Er zijn verschillende formules om uzelf, uw passagiers en natuurlijk uw auto te beschermen tegen schade en zware financiële gevolgen.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid auto dekt de schade die u veroorzaakt aan anderen. Ze is wettelijk verplicht voor elke auto die in het verkeer gebracht wordt.

Omnium verzekering

Als u een nieuwe auto of een jonge occasie koopt, kiest u best ook voor een omniumverzekering, die bij uw wagen past. Op die manier dekt u ook de schade die toegebracht werd aan uw eigen voertuig wanneer u zelf aansprakelijk bent of wanneer er geen aansprakelijke derde is. Vraag in uw BNP Paribas Fortis-kantoor om meer informatie.

Verzekering bestuurder

Niet elk ongeval blijft beperkt tot blikschade. Daarom is het verstandig om ook een waarborg 'bestuurder' in uw polis op te nemen. Want bij een ongeval in fout of zonder aansprakelijke derde, bent u als enige niet verzekerd is door uw eigen verzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid) voor lichamelijke letsels. Niet onbelangrijk, aangezien de rekening van de dokter even hoog kan oplopen als die van de garagist.

Rechtsbijstandverzekering

De meeste ongevallen worden vlot en zonder veel discussie afgehandeld. Maar komen er toch advocaten bij kijken, dan neemt een rechtsbijstandverzekering alle kosten en formaliteiten op zich.

Bijstandsverzekering

Als u na een ongeval geïmmobiliseerd bent, zorgt een bijstandsverzekering voor een gratis vervangwagen. Maar ook als u gewoon autopech hebt (geen ongeval), is het prettig om te weten dat u de klok rond iemand kunt bereiken die de herstel- of takeldiensten voor u regelt.

Met onze mobiele app 'Assist' , hebt u bovendien altijd en overal uw hulplijn op zak.

 

 

Tip Tip

Wist u dat u zichzelf en uw gezin kunt verzekeren in het kader van een autoverzekering tegen verkeersongevallen, ook als u te voet of met de fiets bent?

 

Meer weten?

Beschermd als jonge bestuurder?

Een auto kopen betekent ook een auto verzekeren. Maar is dat voor jongeren niet heel duur? Tips om de premie betaalbaar te houden.

Twee bestuurders? Twee verzekerden!

Gebruikt u soms de wagen van iemand anders? Rijdt uw partner ook met uw auto? De toevallige bestuurder mee opnemen in het verzekeringscontract is een goed idee.

Autoverzekering

Een autoverzekering bij BNP Paribas Fortis?

Meer info

Bijstandsverzekeringen

Een bijstandsverzekering voor onderweg?

Meer info

Mobile app 'Assist'

Hulp bij pech of ongeval.