WIELS, centrum voor hedendaagse kunst

WIELS

 

WIELS

Van Volxemlaan 354

B-1190 Brussel

www.wiels.org

 

    

© Kristien Daem

 

WIELS ligt in het hart van Europa. Zijn internationale dimensie, specifieke doelstellingen en bijzondere architectuur maken van WIELS een unieke hedendaagse kunstinstelling.

 

WIELS is een internationaal laboratorium voor de creatie en de verspreiding van hedendaagse kunst. Gericht op beeldende kunst, kent het ook een belangrijke plaats en aandacht toe aan de raakvlakken en interacties met andere disciplines. Zo stelt het hedendaagse kunst voor in al zijn diversiteit. Het brengt het publiek in permanent contact en dialoog met de recente ontwikkelingen en de debatten in de kunstwereld.

 

WIELS is geen museum noch een paleis voor schone kunsten, maar een instelling die binnen één en hetzelfde gebouw de functies van presentatieplek, werkplaats en kunsteducatieve werking integreert.

 

Het centrum ontwikkelt tijdelijke activiteiten, zonder een permanente collectie uit te bouwen. Het presenteert verschillende grote jaarlijkse tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars die de evoluties in hedendaagse kunst op de voet volgen.

 

Daarnaast heeft het een internationaal residentieprogramma met een focus op innovatie en creatie, plus een educatieve dienst die o.a. rondleidingen, kinderateliers en buurtprojecten organiseert. Het geheel wordt dynamisch ondersteund door begeleidende activiteiten (lezingen, workshops, sociaal-culturele uitwisselingen, transdisciplinaire ontmoetingen) en maakt van WIELS een innovatief en experimenteel centrum. 

 

BNP Paribas Fortis ondersteunt de tentoonstelling WOR(LD)K IN PROGRESS van Joëlle Tuerlinckx, in WIELS (22 september 2012 tot 6 januari 2013)

 

 

 

Wij nodigen onze klanten heel graag uit op een boeiende kennismaking
met de kunst van vandaag.
Vraag het combiticket voor drie toptentoonstellingen

in uw kantoor van BNP Paribas Fortis en geniet 50% korting.