Europese Domiciliëring

Makkelijker en tijdig uw facturen betalen met de Europese DomiciliëringDomiciliëring

Wat is de Europese Domiciliëring?

De Europese Domiciliëring is een automatische betaalopdracht waarbij u als klant toestemming geeft aan uw leverancier om uw facturen rechtstreeks te innen op uw zichtrekening bij BNP Paribas Fortis.

Voordelen van deze service

Een Domiciliëring is ideaal voor regelmatig terugkerende betalingen zoals uw water-, elektriciteits- of telefoonfactuur. U hoeft zelf niets meer te doen. Elke betaling gaat keurig op het juiste moment automatisch van uw rekening. Zo vermijdt u boetes voor laattijdige betaling.

U kunt via PC banking of uw kantoor de invordering weigeren of betwisten vóór het bedrag effectief van uw rekening gaat. U kunt verder ook bepaalde domiciliëringen blokkeren of een maximumbedrag bepalen. Ontdek de mogelijkheden in de productgids of de brochure.

Dankzij SEPA, eengemaakte Europese betaalzone, kunt u overal in Europa even makkelijk een Domiciliëring in euro gebruiken als in België. Bijvoorbeeld voor uw abonnement op een buitenlands tijdschrift of om de energiefacturen van uw vakantiewoning te betalen.

 

Meer weten over de Domiciliëring

Sedert 1 februari 2014 is alleen de Europese domiciliëring nog geldig. Hebt u nog Belgische domiciliëringen? Dan hoeft u niets te doen. Uw leverancier neemt het beheer van de domiciliëring over van uw bank om het te veranderen in Europese domiciliëring.

Bij de Europese domiciliëring wordt de formele toelating niet langer afgesloten tussen u en uw bank, maar tussen u en uw leverancier. Om een toelating in te trekken, moet u voortaan dus terecht bij uw leverancier.

Wenst u een Domiciliëring stop te zetten? Dan volstaat in principe een telefoontje naar uw leverancier. Wij raden u evenwel aan om de stopzetting te bevestigen per aangetekende brief.

Goed om te weten: na de stopzetting blijft de Domiciliëring weliswaar zichtbaar in PC banking maar ze staat op non-actief.

 

Website sepabelgium.be U verlaat de website van BNP Paribas FortisProductwijzer Europese domiciliëring (pdf)
Brochure SEPA - De Europese domiciliëring U verlaat de website van BNP Paribas FortisDemo U verlaat de website van BNP Paribas Fortis

 

 

Alternatieve producten


Alle details afdrukken