Bereid uw pensioen tijdig voor

Wat gaat u doen als u straks met pensioen gaat? Wat meer reizen? Extra tijd maken voor uw kleinkinderen? Eindelijk die nieuwe hobby beginnen? Tijdens uw pensioen hebt u veel meer tijd om te doen waarin u zin in hebt. Zorg er dan voor dat u ook genoeg middelen hebt.

 

Uw pensioen bestaat vandaag uit vier pijlers. En u benut ze het best alle vier om straks comfortabel te kunnen genieten.

  • Eerste pijler: uw wettelijk pensioen.
  • Tweede pijler: uw aanvullend pensioen via uw beroepsactiviteit.
  • Derde pijler: uw individueel aanvullend pensioen met fiscale voordelen.
  • Vierde pijler: uw extra pensioen zonder fiscale gunstmaatregelen.
 

 

 Ontdek in detail

U verdient uw wettelijk pensioen zolang u werkt als werknemer, zelfstandige of ambtenaar. Maar het bedrag van dat pensioen ligt niet hoog. Bovendien komt het onder druk te staan door de verdere vergrijzing van onze bevolking.

 

In ons repartitiesysteem spaart niemand voor zijn eigen pensioen. Kort uitgelegd: wat afgehouden wordt van uw loon, wordt meteen gebruikt voor de huidige pensioenen. U bent dus afhankelijk van de volgende generaties voor uw eigen uitkering.

 

Een extra pensioen opbouwen is dus zeker geen overbodige luxe.

Bent u loontrekkende of zelfstandige? Dan kunt u een stuk van uw inkomsten meteen bestemmen voor uw pensioen. U zet het dan opzij in een bijzonder spaarplan dat u op uw pensioenleeftijd een flink extra kapitaal oplevert. Bovendien kunt u de hele tijd gebruik maken van de fiscale aftrek.

 

 

Er zijn vier vormen van pensioenen in de tweede pijler:

 

Wilt u bovenop uw professionele pensioeninspanningen nog een extra spaarpot aanleggen? Dan krijgt u fiscale kortingen - want al uw premies zijn aftrekbaar van de belastingen.

 

Bij het pensioensparen met fiscaal voordeel zet u jaarlijks tot 940 EUR ( tot 2017) opzij voor later. Ontdek ons Pension Invest Plan en het Fortis B Pension Fund.

 

Kiest u voor langetermijnsparen met fiscaal voordeel dan ligt de bovengrens op 2260 EUR (tot 2017) per belastingplichtige. In die som moet u ook uw betalingen voor uw woonkrediet en uw levensverzekering meerekenen.

Ontdek ons Pension Invest Plan.

Wilt u bovenop de drie andere pijlers nog extra geld opzijleggen voor uw pensioen? Dat kan, al valt het fiscale voordeel dan weg: u mag de premies dus niet aftrekken van uw belastingen.

 

Onze spaarformule Planning for Pension geeft u precies wat u zoekt: een brede waaier van pensioenbeleggingen. Kies zelf voor een defensief of net een heel dynamisch plan.


Alle details van dit product afdrukken