Strategiefondsen

U hebt noch tijd noch zin om zelf een beleggingsportefeuille te beheren. U verkiest deze opdracht toe te vertrouwen aan specialisten die als enig doel hebben u het beste rendement te bieden, en tegelijkertijd het risico onder controle te houden. Kies dan zeker voor een strategiefonds.

Wat is een strategiefonds?

Strategiefondsen zijn beleggingsfondsen die de particuliere belegger toegang geven tot een actief beheerde en sterk gediversifieerde portefeuille, die bestaat uit aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. De verdeling van deze verschillende activaklassen over het beleggingsfonds hangt af van het beleggersprofiel.

Voordelen van strategische beleggingsfondsen

  • Optimale risicospreiding via een grote diversificatie, zelfs met een beperkt beginkapitaal.   
  • Potentieel hoog rendement op lange termijn.
  • Op maat: er zijn compartimenten voor elk beleggersprofiel (conservatief, defensief, neutraal, dynamisch en agressief).
  • Brengt moeilijk toegankelijke markten of activa (Chinese aandelen, grondstoffen, vastgoed ...) binnen handbereik van de particuliere belegger.
  • Actief beheer door specialisten, die voortdurend rekening houden met de strategische beleggingsbeslissingen.

Risico's

Er zijn verschillende strategiefondsen, met zeer uiteenlopende risico's. De beleggers wordt verzocht kennis te nemen van de officiële documentatie met onder meer een beschrijving van de risico's van het beleggingsfonds, de aanbevolen beleggingshorizon en de risicoklasse, voordat ze een beleggingsbeslissing nemen.

Kies de strategie-ICB die bij u past.

Strategiefondsen vormen de permanente basis van elke goed opgebouwde beleggingsportefeuille. Het is dus zeer belangrijk de juiste keuze inzake beleggingsfonds te maken. Uw beleggersprofiel is uiteraard doorslaggevend bij uw keuze van (een) beleggingsfonds(en), maar dat niet alleen. Ook uw beleggingshorizon, uw doelstellingen of uw aanvaarding van het financiële risico kunnen bepalend zijn in uw keuze voor formules waarmee u bijvoorbeeld meer het accent kunt leggen op risicobeheersing of kunt mikken op een optimaal rendement via een zeer sterke diversificatie van de portefeuille.

 

Ontdek ons uitgebreid aanbod strategiefondsen 


Strategiefondsen

 

Informatiebrochure Financiële instrumenten (pdf)

Tarifering van de voornaamste effectenverrichtingen (pdf)