award

Ik ga bijna met pensioen

ik ga bijna met pensioen
Ik ben bijna met pensioen

U hoort vaak praten over de pensioenen. U hebt wellicht veel vragen: wanneer kan ik met pensioen gaan? Wat krijg ik als wettelijk pensioen? Welke administratieve formaliteiten moet ik vervullen en wanneer? U vraagt zich ook af hoe u een deel van uw

spaargeld kunt besteden aan de opbouw van een kapitaal voor uw pensioen, en vooral wat de spelregels daarvoor zijn. Kunt u nog sparen en belastingvoordelen genieten of zijn alleen oplossingen zonder fiscaal voordeel mogelijk? En zijn er dingen die u moet weten voor de bescherming van uw dierbaren en uzelf?

 

 • Ik doe aan vrij sparen

   

  U beschikt over verschillende mogelijkheden volgens uw beleggersprofiel en naargelang het budget dat u er op regelmatige basis wilt voor uittrekken. Of misschien beschikt u over een globaal bedrag dat u wilt beleggen voor uw pensioen?

 • Ik wil mijn toekomst en die van mijn dierbaren veiligstellen

   

  Als we het over het pensioen hebben, denken we altijd aan het kapitaal dat we zullen bijeensparen of aan het inkomen waarvan we zullen leven. Maar er is meer.

  Misschien wilt u bepaalde kosten verlagen? Of uw pensioen vrijwaren van onaangename verrassingen, zoals kosten voor gezondheidszorg of ongevallen? Of uw nabestaanden te garanderen dat alles goed geregeld is?