Aanmelden met een kaartlezer

 1. Vul in het PC banking-aanmeldscherm uw klantnummer of gebruikersnummer in.
  • Uw klantnummer bestaat uit 10 cijfers. U vindt het in de regel op uw bankkaart. Zo niet (bv. bij oudere kaarten), dan kunt u uw klantnummer opvragen via de link ‘Nummer vergeten?' in het aanmeldscherm.
  • Uw gebruikersnummer bestaat uit 6 cijfers of de letter E + 7 cijfers. U vindt het op uw PC banking-contract.
 2. Selecteer ‘Kaartlezer' als veiligheidsmodule.
 3. Vul het nummer in van de BNP Paribas Fortis-bankkaart die u wilt gebruiken voor uw verrichtingen in PC banking. Dat kaartnummer bestaat uit 17-cijfers.
  Tip: Vink de optie ‘Gebruikersgegevens bewaren op deze computer' aan om niet telkens opnieuw uw klant- of gebruikersnummer en uw kaartnummer te moeten ingeven.
 4. Plaats de bankkaart in uw kaartlezer en druk op de rode M1-toets.  
 5. Op het PC banking-aanmeldscherm ziet u een code van 8 cijfers (de ‘CHALLENGE'). Voer die code in op uw kaartlezer en druk op de toets OK.
 6. Voer vervolgens de pincode van uw bankkaart in op uw kaartlezer en bevestig met de toets OK. De kaartlezer berekent dan voor u een elektronische handtekening: een unieke code van maximaal 8 cijfers. De combinatie van die elektronische handtekening met uw gebruikers- of klantnummer en uw kaartnummer zorgt ervoor dat uw PC banking-sessie in alle veiligheid verloopt.
 7. De elektronische handtekening verschijnt op het scherm van uw kaartlezer onder de tekst 'RESPONSE'. Vul deze in het PC banking-aanmeldscherm in en klik op de knop ‘Bevestigen'. U krijgt nu toegang tot PC banking.

Bekijk ook onze demo
 

Noot: Blinden en slechtzienden kunnen via hun kantoor gratis een speciale kaartlezer aanvragen met extra grote toetsen, een duidelijk LCD-scherm en stemondersteuning.

Meer info? Raadpleeg de handleidingen 'Aanmelden met een kaartlezer Comfort Voice' spraaksynthese (pdf) en 'Aanmelden met een kaartlezer Comfort Voice' grootletterdruk (pdf).

 

 

Terug naar vaak gestelde vragen