18/11/2010

 

Waarschuwing voor verdachte mails

 

Bij phishing kunt u een e-mail ontvangen waar derden de naam en de identiteit van BNP Paribas Fortis misbruiken om op frauduleuze manier vertrouwelijke gegevens te achterhalen. Het is belangrijk dat u weet dat BNP Paribas Fortis nooit persoonlijke of vertrouwelijke gegevens zal vragen via e-mail of telefoon.

 

Momenteel circuleren er e-mails, zogenaamd van BNP Paribas Fortis. Deze e-mails zijn momenteel in het Engels opgesteld en signaleren ten onrechte dat er een probleem zou zijn met uw rekening of uw bankkaart. Via een link in deze e-mails komt men terecht op een niet-authentieke versie van de website van BNP Paribas Fortis, die momenteel eveneens in het Engels is opgesteld en waar gevraagd wordt om bepaalde gegevens in te vullen. Geef op deze website in geen enkel geval uw kaart- of andere vertrouwelijke gegevens in.

 

Men kan de echtheid van de website van BNP Paribas Fortis steeds controleren door onderaan rechts in de browser op het hangslotje te dubbelklikken en te controleren of het adres eindigt op bnpparibasfortis.be. Let hierbij vooral op de correcte schrijfwijze.

 

Hebt u een dergelijke frauduleuze e-mail ontvangen?

  • Ga niet in op de vraag naar kaartgegevens of andere vertrouwelijke informatie en verwijder de e-mail.
  • Hebt u toch kaartgegevens of andere vertrouwelijke informatie doorgegeven, laat onmiddellijk uw kaart blokkeren bij Card Stop op 070 344 344.
  • Voor vragen of opmerkingen, gebruik bij voorkeur ons Web Security-formulier of bel de Helpdesk PC banking op het nummer 02/228 08 88.

 

Raadpleeg ook onze Gulden Regels voor veilig internetgebruik.