Van de Belgische naar de Europese domiciliëring

De wet die Europese Richtlijn voor de Betaalmiddelen omzet in Belgische wetgeving is in januari 2010 verschenen in het Staatsblad. De Belgische domiciliëring (DOM80) is dus aangepast aan de Europese normen. In februari 2012 heeft het Europees Parlement 1 februari 2014 vastgelegd als einddatum van de periode voor de omschakeling van de nationale overschrijving DOM80 naar de Europese domiciliëring SDD. Vanaf dat moment zal enkel de Europese domiciliëring kunnen worden gebruikt.

 

Het nieuwe Europese domiciliëringsmandaat is al sinds einde 2009 beschikbaar. Zo kunt u nu al de mogelijkheden en voordelen van de nieuwe Europese normen genieten.

 

De nationale domiciliëring zal nog een tijdje in gebruik blijven, tot 1 februari 2014. Alle bestaande contracten blijven dus gewoon lopen. Toch is het voor nieuwe mandaten aan te raden om zo snel mogelijk over te stappen op de Europese domiciliëring, vooral omdat het geld van de invorderingen zo veel sneller op uw rekening wordt gestort.


Bij de Europese domiciliëring staan de banken niet langer in voor het beheer van de domiciliëringsmandaten. Sinds 2010 kunt u uw bank vragen om uw bestaande mandaten aan u over te dragen. Deze nationale mandaten zijn automatisch omgezet in een Europees mandaat. De Belgische banken nemen deze taak voor hun rekening, met hulp van de Nationale Bank.

 

Hoe dat concreet gebeurt? U hoeft ons enkel de opdracht te geven! Dan zorgen wij voor de omschakeling van al uw bestaande DOM80-mandaten naar het nieuwe Europese mandaat. Dat neemt slecht enkele dagen in beslag.

 

We zetten ook alles op alles om van de nieuwe Europese domiciliëring een volwaardig product te maken dat even efficiënt zal werken als het Belgische systeem. 

 

Van Dom80 naar SEPA Direct Debit (pdf)

 
Van de Belgische naar de Europese domiciliëring

  

Interessante producten:


Afdrukken