Home on the spot

Ik wil kopen

 
Mijn project praktisch voorbereiden

Een eigen woning kopen is een tijdrovende en vaak zenuwslopende bezigheid. Logisch dat u er zich zo goed mogelijk op wilt voorbereiden. Want hoe vindt u een betaalbare woning? En wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende aankoopmogelijkheden? We zetten u alvast op weg.
 

Zoek de woning van uw dromen

Op internet vindt u heel wat Belgische immosites. Immoweb is de onbetwiste marktleider: de site is actief sinds 1996 en bestrijkt het hele Belgische grondgebied. Maar ook andere sites zoals Livios helpen u een koopwoning te vinden.

  

Openbare verkoop, uit de hand of via een vastgoedmakelaar?

Er bestaan verschillende manieren om vastgoed aan te kopen: rechtstreeks van de vorige eigenaar, via een openbare verkoop, via een vastgoedmakelaar of op plan. We nemen elk verkoopstype voor u onder de loep.
 
Waarop moet u letten als u een woning koopt?

Koop ik de woning of niet? Een bijzonder moeilijke vraag die enkel u kunt beantwoorden. Het is aan u om te oordelen of de woning beantwoordt aan uw verwachtingen en past binnen uw budget.

 
Administratieve formaliteiten

Als u een woning koopt, krijgt u te maken met heel wat papierwerk. Geen paniek, we zorgen ervoor dat u door de bomen het bos blijft zien.
 

Meer info?

Bent u een zeer ervaren doe-het-zelver of haalt u er liever de vakman bij? Hoe pakt u de aankoop van een bestaande woning aan? Waar moet u vooral op letten? Beschikt u over een deugdelijke bouwtechnische analyse door een aannemer of een architect? Hoe vermijdt u dure vergissingen? Welke formaliteiten moet u vervullen? In samenwerking met onze partner Livios bezorgen wij u een uitgebreid e-dossier op maat. U krijgt antwoord op de vragen die u zich stelt. Zonder overstelpt te worden met antwoorden waar u niets aan heeft. Zo begint u met meer kennis van zaken.

 
Blijf op de hoogte

Met Perspectief kiest ú het nieuws! Inderdaad, deze maandelijkse nieuwsbrief stelt u helemaal zelf samen, volgens uw eigen interesses. U kiest dus over welke onderwerpen (Wonen, Sparen en beleggen, Mijn pensioen, Familie en vrije tijd, Mijn budget) u informatie ontvangt.

Meer info

 

Let op, geld lenen kost ook geld