19/10/2015

Het derde B NK-nummer van 2015 informeert u over verantwoord en duurzaam beleggen

Het magazine B NK informeert u over thema's in de domeinen van maatschappelijk verantwoord investeren (MVI) en duurzaam ondernemerschap, of de verzoening tussen filantropie en rendement.

De nieuwste editie van B NK kreeg als titel: 'Investeren in een betere wereld'. Experts uit de financiële en uit de academische wereld spreken zich er in uit over verantwoordelijke en duurzame beleggingen.

Piet Colruyt, een van de vier familiale bestuurders van de gelijknamige grootdistributieketen en oprichter van Impact Capital, legt bijvoorbeeld uit hoe belangrijk het is het maatschappelijke rendement te laten primeren op het financiële.

 

Tot voor kort toonden ondernemers vooral belangstelling voor boekhoudkundige transparantie. Vandaag gaat het eerder om dimensies als ecologische afdruk, zo vertelt Peter De Keyzer, Chief Economist bij BNP Paribas Fortis.

 

Mikael Petitjean, die 'finance' doceert aan de Louvain School of Management en aan UCL Mons, heeft het dan weer over de verschillende strategieën die een ondernemer kan gebruiken en combineren wanneer hij maatschappelijk verantwoord investeert.

 

Antoon Vandevelde, professor aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven, legt uit waarom steeds meer mensen zich aangesproken voelen door ethisch beleggen.

 

Zijn rendement, duurzame ontwikkeling en filantropie verenigbaar? Leidt Maatschappelijk Verantwoord Beleggen per definitie tot een lager rendement? Vraag het aan Stéphane Vermeire, general manager private banking & wealth management bij BNP Paribas Fortis, tijdens een chat op 30 oktober om 12 u. via www.tijd.be/bnk.