13/07/2016

Meer pensioen dankzij uw RIZIV-contract!

 

Bent u geconventioneerd arts, tandarts, apotheker of kinesitherapeut? Spaar dan via een Pension Invest Plan-RIZIV-contract voor uw aanvullend pensioen. Er is ook goed nieuws voor logopedisten en zelfstandig verpleegkundigen. Binnenkort wordt ook voor u het sociaal statuut ingevoerd. Wat erop neerkomt dat ook u voortaan zult kunnen genieten van een RIZIV-bijdrage, tenminste als i u geconventioneerd bent en aan de voorwaarden voldoet.

 

Stijn Hulstaert, Tax & Legal advisor bij AG Insurance, vertelt er u graag meer over.

 

Waarom is een RIZIV-contract iets voor een vrij beroeper?

“Kort gezegd krijgt u met een RIZIV-contract:

  • Extra pensioen gefinancierd door het RIZIV: als geconventioneerd dokter, tandarts, apotheker of kinesitherapeut spaart u voor uw pensioen via uw RIZIV-toelage.
  • Zekerheid: de gestorte RIZIV-toelagen leveren u een gewaarborgd rendement op, eventueel aangevuld met een winstdeling.
  • Solidariteit: u staat niet in de kou bij arbeidsongeschiktheid, moederschap, overlijden of ernstige ziekte vóór zestig jaar.
  • Voordelige belasting op eindkapitaal
  • Administratieve ondersteuning: u krijgt hulp van onze medewerkers om de administratieve verplichtingen na te komen.

 

U kunt daarnaast een deel van de reserve in uw RIZIV-contract gebruiken om uw vastgoedprojecten te financieren door een voorschot te nemen op het pensioenkapitaal.

 

De administratie is eenvoudig. Want wij vragen voor u uw toelage elk jaar opnieuw op tijd aan bij het RIZIV als u een Pension Invest Plan - RIZIV hebt. Zo hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.”

 

Wat brengt een RIZIV-contract mij op?

“U geniet een gewaarborgd rendement: de rentevoet die van toepassing is op het moment van de storting, blijft voor die storting gegarandeerd tot het einde van het contract. Het rendement wordt eventueel aangevuld met een winstdeling.

 

Raadpleeg hier hoeveel uw jaarlijkse RIZIV-toelage bedraagt.

 

Goed nieuws voor logopedisten en zelfstandig verpleegkundigen

“Binnenkort wordt ook voor u, als logopedist of zelfstandig verpleegkundige, het sociaal statuut ingevoerd. Daardoor zult ook u kunnen genieten van de RIZIV-bijdrage, als u aan de voorwaarden voldoet.

Zo kunt ook u met de aangevraagde RIZIV-bijdrage een RIZIV-contract voor pensioenopbouw en/of een gewaarborgd inkomen financieren.

Als u kiest voor een RIZIV-contract voor pensioenopbouw, wordt ook hier 10% van de gestorte bijdrage gebruikt voor de financiering van solidariteitsprestaties: extra bescherming bij arbeidsongeschiktheid, zware ziekten vóór zestig jaar, zwangerschap, vroegtijdig overlijden …”

 

Wilt u ook uw RIZIV-voordelen investeren in een aanvullend pensioen? Win advies in bij uw relatiebeheerder en klik hier alvast voor meer informatie.