30/03/2016

Kilometerheffing uitgesteld?

Vanaf 1 april 2016 treedt in België de nieuwe taks voor vrachtwagens van +3,5 ton in werking. Althans normaal gezien, want er is sprake van uitstel.

 

Minder dan een maand nog en de kilometerheffing zou moeten ingaan. De tol geldt alleen voor Belgische ondernemingen met vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. En hoewel Viapass, de interregionale regulator, en Satellic, die het contract heeft binnengehaald, verzekeren dat de deadline zal worden gehaald, valt hier en daar toch het woord ‘uitstel'.

Daarvoor worden verschillende redenen aangehaald: uit tal van betrouwbaarheidstests, die momenteel op het meet- en controlesysteem worden uitgevoerd, blijkt dat er nog teveel fouten insluipen. En ook de levering van het nodige materiaal zou vertraging oplopen.

Satellic ontkent dit en zegt dat de definitieve levering van het materiaal van in het begin vastgesteld is op 31 maart, de dag voor de taks in werking treedt en dat zij dus nog ruim de tijd hebben om tests uit te voeren.

Die onzekerheid en strikte deadline zet uiteraard kwaad bloed bij de ondernemingen op wie de nieuwe taks van toepassing is.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Voor meer informatie, lees ons dossier op Bizcover.