01/10/2015

Met korting naar de Crowdsourcing Week Europe

Ook dit jaar is onze bank partner van de Crowdsourcing Week Europe (19 tot 23 oktober, Kanselarij te Brussel). Het programma is alweer ambitieuzer en wil o.a. ook een wake up call zijn om in Europa (meer) werk te maken van crowdsourcing.

crowdfunding
 

Crowdsourcing

Crowdsourcing? Het woordenboek beschrijft het als een proces waarbij diensten, ideeën, bijstand, advies … niet langer ingekocht wordt bij de vanouds vertrouwde leveranciers of dienstenverstrekkers maar gesolliciteerd bij een grote groep gelijkgestemden die vaak lid zijn van een informele community op het internet.

Iemand heeft bijv. grote problemen om een app aan de praat te krijgen. Hij belt niet langer naar de (vaak onbestaande) helpdesk van de app-ontwikkelaar maar hij doet op een forum een beroep op mensen die dezelfde moeilijkheden gehad hebben en die hun oplossingen, suggesties willen delen. Ook fenomenen als crowdfunding en MyMicroInvest zijn toepassingen van crowdsourcing. Het fenomeen is uit de V.S. komen overwaaien, getuige het vele Engels, maar het is de hoogste tijd om ook in Europa een versnelling hoger te schakelen. Daarbij is de Europese verscheidenheid trouwens een belangrijke troef.

 

Het programma

De aandacht gaat naar toepassingen van crowdsourcing voor:

  • economie en financiën: crowdfunding, cryptogeld, co-creatie, open innovatie, enz. (dinsdag);
  • slimme steden en mobiliteit (woensdag);
  • energie en governance (donderdag);
  • het veranderende ondernemingslandschap en de rol van innovatie (vrijdag, European Forum for Entrepreneurial Finance)

 

Het blijft beslist niet bij woorden of lippendienst. Zo zet bijvoorbeeld onze partner MyMicroInvest een Live Crowdfunding-sessie op voor bedrijven die werken rond slimme steden en mobiliteit.

 

Korting

BNP Paribas Fortis is net als Hello Bank! een enthousiast pleitbezorger voor alle vormen van creatieve innovatie. Vandaar onze steun aan de Crowdsourcing Week Europe maar ook aan Co.Station.

Medewerkers en klanten van BNP Paribas Fortis die de promotiecode CSWBNPPF15 vermelden, krijgen bovendien 15% vermindering op de toegangsprijs.

 

 

 

Co.Station biedt incubatiediensten aan jonge innovatieve bedrijven die actief zijn in de ICT en de digitale economie en zorgt daarbij voor een dynamisch en collaboratief ecosysteem. Doelpubliek zijn bedrijven van het 'scale-up'-type (al minstens één eerste fundraising gerealiseerd) en start-ups in de beginfase. BNP Paribas Fortis is partner van Co.Station.

Meer info op www.co-station.com.