Naar het ziekenhuis: wat te regelen?

Uw koffer is gepakt, u kent de kortste weg naar het ziekenhuis, de geboortekaartjes zijn klaar voor druk … Wij helpen u graag om ook alle financiële en administratieve zaken te regelen.

Uw inschrijving in het ziekenhuis

Meld u aan bij de incheckbalie met de gegevens van uw hospitalisatieverzekering. Zo blijft de administratie tot een minimum beperkt en gaat de factuur van het ziekenhuis rechtstreeks naar de verzekering.

 

Regel uw bankzaken vanuit het ziekenhuis

Wilt u checken of de Spaarrekening van uw baby geactiveerd is? Snel even een dringende betaling doen vanuit het ziekenhuis of tijdens de eerste hectische dagen thuis? Dat kan met onze gratis Easy banking-app voor uw smartphone of tablet. Easy banking is beschikbaar voor alle klanten met PC banking.

Aangifte of erkenning?

Bent u getrouwd? Dan kan papa de geboorte eenvoudig gaan aangeven op het gemeentehuis.

Als u niet getrouwd bent, moet mama dat doen, tenzij u als samenwonenden vooraf de nodige attesten hebt aangevraagd bij uw stad- of gemeentehuis.

Wat met het werk?

U doet er goed aan uw werkgever snel op de hoogte te brengen van uw bevalling. Dat is onder andere belangrijk voor de verlofregeling. Lees meer over de verlofregeling voor ouders.

 

 
Naar het ziekenhuis: wat te regelen?

Meer weten?

Een kind ten laste, hoe werkt dat?

Wordt u mama of papa? Dan krijgt u een kind ten laste. Wat betekent het voor uw belastingen? Hoeveel nettoloon houdt u meer over?

Uw loon van zwangerschap tot ouderschapsverlof

U bent mama of papa geworden. Op welk verlof hebt u recht? En welke praktische en financiële zaken komen erbij kijken ?

Spaarrekening

De Spaarrekening van BNP Paribas Fortis: het ideale eerste spaarpotje voor uw kind.

Easy banking

Uw bankrekeningen altijd en overal bij de hand op uw tablet of smartphone.