Beschermd als jonge bestuurder?

Voor bestuurders jonger dan 26 jaar valt een autoverzekering vaak duur uit. Dat komt doordat verzekeringsmaatschappijen naar statistieken kijken. En die tonen aan dat jongeren al eens vaker een ongeval hebben. Deze tips kunnen u helpen toch een goede verzekering te vinden tegen een betaalbare prijs.

Keuze van de wagen is cruciaal

  • Kies voor een wagen zonder een al te groot vermogen. Voor een 1.2 benzine of een 1.4 diesel valt niet alleen de verkeersbelasting, maar ook de verzekering een stuk goedkoper uit dan voor een tweelitermotor.

 

  • Voor een tweedehandswagen kunt u, naast de wettelijk verplichte verzekering, ook een omniumverzekering afsluiten. Dat is zeker aan te bevelen voor jonge tweedehandswagens.

Verzekeren op naam van uw ouders?

De verzekering voor een eerste auto wordt wel eens op naam van de ouders afgesloten. Maar dat is geen goed idee. De verzekeringspremie wordt namelijk berekend op de informatie die u doorgeeft bij het afsluiten van uw autoverzekering. Elke onjuiste verklaring kan een eventuele schaderegeling en verder verloop van uw dossier bemoeilijken.

 

 

Tip Tip

Laat u als 'toevallige bestuurder' mee opnemen in de autoverzekering van uw ouders.

De jaren rijervaring die u zo opdoet, komen in aanmerking om een voordeliger tarief te bekomen wanneer u later een eigen auto wilt verzekeren.

Lees er meer over in dit artikel.

 

Meer weten?

Twee bestuurders? Twee verzekerden!

Gebruikt u soms de wagen van iemand anders? Rijdt uw partner ook met uw auto? De toevallige bestuurder mee opnemen in het verzekeringscontract is een goed idee.

Trotse eigenaar? Nu nog de verzekering!

Hebt u uw eigen wagen gekocht? Proficiat! Nu uw aankoop én uzelf nog beschermen met de geschikte verzekering.

Autoverzekering

Een autoverzekering voor jonge bestuurders.

Meer info