Als je twijfelt, kan je beter stoppen

Nieuwe campagne van Febelfin popup veilig internetbankieren gelanceerd.

Het gevaar van phishing: wat en hoe?

 

De nieuwe campagne van Febelfin popup (Belgische federatie van de financiële sector) rond veilig internetbankieren heeft tot doel iedereen te sensibiliseren over de gevaren van phishing. Maar wat is phishing juist en hoe gaat het in zijn werk?

Wel, iedereen heeft in zijn mailbox wel al eens een e-mail zien passeren van zijn “bank” waarin wordt gevraagd persoonlijke gegevens door te geven via een link. De reden is vaak dwingend: er moeten veiligheidsupdates worden uitgevoerd, uw rekening staat geblokkeerd,...

Uw bank zal u echter nooit vragen om dergelijke gegevens door te geven. Internetfraudeurs gebruiken de techniek van een phishingmail om zich voor te doen als uw bank. Nadat u uw persoonlijke gegevens hebt doorgeven, bellen ze u op. Ze vragen u dan ook om uw codes voor internetbankieren door te geven. Indien u dit doet, geeft u de fraudeurs vrije toegang tot uw rekening.

Eén boodschap...

 

Als u twijfelt bij het openen van een dergelijke mail, is dat met recht en reden. Er staat u dan ook maar één ding te doen: u kunt beter stoppen, de e-mail in de prullenbak gooien en uw gegevens zeker niet doorgeven.

 

 

 

Meer info :