Joëlle Tuerlinckx, WOR(LD)K IN PROGRESS, WIELS 22/09/2012 > 06/01/2013

Werk van Joëlle Tuerlinckx (°1958) in het Wiels

 

WIELS

Van Volxemlaan 354

B-1190 Brussel

www.wiels.org

 

    

Deze tentoonstelling volgt, aan de hand van nieuwe, nooit eerder getoonde werken en de reactivering van oudere werken, de praktijk van Joëlle Tuerlinckx (geboren in 1958). De titel is oorspronkelijk afkomstig van een lapsus uit een economisch artikel getiteld 'World in Progress'. De tentoonstelling focust op de kortsluiting die het denken is (Work in Progress).

 

Joëlle Tuerlinckx organiseert haar tentoonstellingen in een volgorde die elementair genoemd kan worden. Ze legt niet enkel alle conventies in verband met het conventionele begrip van kunst bloot. Ze bouwt elke tentoonstelling op rond een onderzoek, een experiment over wat zou kunnen worden gedefinieerd als de gegevenheden van een specifieke tijd-ruimte. In dit geval gaat het om de architectuur van de instelling waarmee zij in dialoog treedt.

 

Joëlle Tuerlinckx creëert in WIELS thema's en concepten die heel erg open zijn. Zij voerde die ook al op in vorige tentoonstellingen als 'No Story No History',
'In Real Time', 'Stretch Museum', 'Les Etants données', 'Bild oder', 'Le Présent absolument', 'Crystal Time'…

 

Ze benadert haar onderwerpen - lijnen, punten, vormen, zwevende figuren,… - als onuitputtelijke, nieuwe werkelijkheden.
Ze vermenigvuldigt de originelen en wist aanwijzingen en referentiekaders – zwaartekracht, gewicht, balans, in- en uitschakelen van de camera… – uit van historisch bepaalde praktijken als beeldhouwen, schilderen en film.

 

Deze tentoonstelling wordt de eerste grote presentatie van het werk van Joëlle Tuerlinckx in Brussel, de stad waar ze woont en werkt. 

 

 

 

Wij nodigen onze klanten heel graag uit op een boeiende kennismaking
met de hedendaagse kunst.
Vraag het combiticket voor drie toptentoonstellingen
in uw kantoor van BNP Paribas Fortis en geniet 50% korting.