Museum Dhondt-Dhaenens

Museum D'Hondt-Dhaenens

 

Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14

B-9831 Deurle

www.museumdd.be

 

    

Het museum Dhondt-Dhaenens in het landelijke Deurle aan de Leie ontstond in 1968 op privé-initiatief van het verzamelaarsechtpaar Jules en Irma Dhondt-Dhaenens.

 

Het museum heeft een dubbele focus: moderne kunst van de twintigste eeuw en hedendaagse kunst. Het recente palmares toont spraakmakende exposities met toppers als Santiago Sierra, Gregor Schneider, John Baldessari en Thomas Hirschhorn.

 

Het museum Dhondt-Dhaenens brengt voornamelijk tentoonstellingen met kunstenaars die richtinggevend zijn binnen recente artistieke tendensen maar die in België nog niet op een consistente manier getoond werden.

 

Vaak bleken deze projecten een scharniermoment in de carrière van de kunstenaar. Het museum wenst trouwens altijd een hechte partner te zijn van de kunstenaar. In die gezamenlijke zoektocht staat de bevraging van de betekenis en functie van kunst centraal.

 

Het museum Dhondt-Dhaenens creëert allereerst een mentale ruimte voor dialoog, reflectie, experiment en creatie. Professionalisme en flexibiliteit worden hierbij gekoppeld aan de identiteit, de traditie en de uitzonderlijke landelijke ligging van het museum.

 

 

BNP Paribas Fortis ondersteunt de tentoonstelling van werk van Johan Creten, Museum Dhondt-Dhaenens (21 oktober 2012 – 13 januari 2013)

 

 

 

Wij nodigen onze klanten heel graag uit op een boeiende kennismaking
met de kunst van vandaag.
Vraag het combiticket voor drie toptentoonstellingen in uw kantoor van BNP Paribas Fortis
en geniet 50% korting.