MAC's

MAC's

 

MAC's

Rue Sainte-Louise, 82

B-7301 Hornu

www.mac-s.be

 

    

Het MAC's, het Musée des Arts Contemporains (Museum voor Hedendaagse Kunst) ligt op de voormalige mijnsite van Le Grand-Hornu vlakbij Bergen in de Borinage. Het kadert trouwens in de doorlopende herbestemming van de site waarmee eind jaren 80 werd gestart. Het beleid onder de bezielende leiding van Laurent Busine is gericht op aanwinsten en tentoonstellingen op internationaal niveau.

 

De collectie

Het Musée des Arts Contemporains streeft naar de ontwikkeling van een humanistisch project, waarin de maatschappij en het individu dat er deel van uitmaakt een centrale plaats bekleden. De collectie wil evenwel geen bloemlezing brengen van een mythologie rond hedendaagse kunst. De nagestreefde universaliteit stoelt op het vermogen van de kunstenaars om de diversiteit van de wereld op te roepen binnen de uniciteit van hun creaties. Daarbij worden volgende ingangen geselecteerd: het geheugen, de architectuur en de poëzie. Zo herinnert de eerste museumaanwinst, een werk van de Franse kunstenaar Christian Boltanski, aan de mijnwerkers die ooit werkzaam waren op de site.

 

Het MAC's wil de wereld inventariseren in poëtische zin. De hedendaagse kunst is niet langer een aparte categorie maar een activiteit die nauw verbonden is met de hele maatschappij.

 

 

BNP Paribas Fortis ondersteunt de tentoonstelling S.F. [ART, SCIENCE & FICTION] in MAC's (18 november 2012 tot 17 februari 2013).

 

 

 

Wij nodigen onze klanten heel graag uit op een boeiende kennismaking
met de kunst van vandaag.
Vraag het combiticket voor drie toptentoonstellingen

in uw kantoor van BNP Paribas Fortis en geniet 50% korting.