Sociaal Secretariaat

 

 

 

Als ondernemer moet u zelf sociale bijdragen betalen voor u en uw medewerkers. Voor die administratieve taken en verplichtingen kunt u terecht bij de experts van uw Sociaal Secretariaat.

 

Wat doet uw Sociaal Secretariaat?

  • berekenen de lonen helemaal correct;
  • regelen de administratie rond kinderbijslag, tijdskrediet, ziekte ... ;
  • stellen aangiftes op en storten uw bijdragen correct door;
  • geven advies over personeelsbeheer en juridische kwesties.

 

Optimaliseer uw sociaal statuut!

Start u als zelfstandige? Dan is uw sociale bescherming veel kleiner dan die van een werknemer. De overheidsinterventies voor ziektekosten, invaliditeitsuitkering, kinderbijslag liggen veel lager.

 

Bijkomende verzekeringen afsluiten is dus een must. Een goede start is onze eigen Verzekering Gewaarborgd inkomen die u beschermt tegen inkomensverlies als u langdurig ziek of arbeidsongeschikt bent.

 

Ook uw pensioen ligt een stuk lager dan dat van een werknemer. Met het Pension Invest Plan – VAPZ waarvan de gestorte premies aftrekbare beroepskosten zijn, kunt u een meer dan aardig pensioenkapitaal opbouwen.

 

De inhoud van deze bladzijden heeft een uitsluitend informatief doel. Zij geldt in geen enkel opzicht als advies. BNP Paribas Fortis is niet verantwoordelijk voor de inhoud, zelfs niet in het geval van fouten, incorrecte gegevens of onvolledige informatie.