Overschrijving

Makkelijker uw rekeningen betalen met de overschrijvingOverschrijving

Wat is de overschrijving?

De overschrijving is een betaling waarbij de ene partij opdracht geeft aan zijn bank om geld van zijn rekening over te boeken naar de rekening van de andere partij. Dat kan uiteraard tussen verschillende banken.

Voordelen van deze betaalmethode

Iedereen met een zichtrekening kan overschrijvingen doen: online met PC banking, op de smartphone of tablet met de Easy banking-app , telefonisch op 02 762 60 00 of aan de automaat in onze vele Self-ruimtes.

Vergeetachtig? Te veel aan uw hoofd? Als u een factuur ontvangt die u pas over een paar weken hoeft te betalen, kunt u nu alvast een overschrijving ingeven met een uitvoeringsdatum in de toekomst.

Cashbetalingen zijn achteraf soms moeilijk te bewijzen. Als u betaalt met een overschrijving, hebt u automatisch uw rekeninguittreksel als betalingsbewijs.

De bank kan uw overschrijving pas uitvoeren als u daarvoor uw akkoord bevestigd hebt met een handtekening. Bij elektronische overschrijvingen gaat het om een digitale handtekening. Die plaatst u met behulp van uw bankkaart en een kaartlezer.

Begin 2008 werd de Europese overschrijving ingevoerd. Sindsdien kunt u in heel de SEPA-zone, de Europese eengemaakte betaalmarkt, even vlot overschrijvingen in euro uitvoeren als u vroeger een binnenlandse overschrijving deed.

 

Meer weten over de overschrijving

 

 

 


Alle details van dit product afdrukken