Ik doe aan vrij sparen

Sparen voor uw pensioen met fiscaal voordeel vormt de beste garantie voor een beter inkomen bij pensioen. Het probleem is evenwel dat de bedragen eerder beperkt zijn. Vandaar dat u beter ´álle mogelijkheden voor zorgenloos sparen voor uw pensioen kunt benutten. Het spreekwoord zegt terecht: “vele kleintjes maken ook één groot”.

Een heel aantal formules zijn mogelijk. De juiste keuze wordt vooral bepaald door het gebruik dat u later, als u met pensioen zult zijn, van het opgebouwde kapitaal wilt maken. En dat bepaalt u voor een deel reeds nu.

Hebt u in de eerste plaats behoefte aan extra inkomen? Hoe vaak wilt u dat ontvangen? Of gaat u eerder voor een kapitaal met het oog op de aankoop van vastgoed? De kinderen of de kleinkinderen financieel helpen?
 

  • Zorgen voor een bijkomend kapitaal

Met een pensioenplan om op uw eigen ritme een bijkomend pensioenkapitaal samen te stellen, inclusief gaandeweg een automatische bescherming van uw spaarinspanningen.

  

 

Een beschikbaar kapitaal beleggen op lange termijn inclusief een niveau van zekerheid dat past bij uw persoonlijkheid als belegger.
 

 

Meer info 

  

  • Een bijkomend pensioen voorbereiden

U wilt voor uw spaargeld een flexibele oplossing over langere termijn met een hoger rendementspotentieel waarbij u ook tussentijds uw beleggingsstrategie kunt wijzigen.